08:37 06.09.2019

Гендиректор "Запоріжсталі" закликає українських будівельників реалізовувати складні проекти на прикладі Китаю

2 хв читати
Гендиректор "Запоріжсталі" закликає українських будівельників реалізовувати складні проекти на прикладі Китаю

Генеральний директор Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь", одного з найбільших платників податків України та Запорізької області, Ростислав Шурма закликає українських будівельників реалізовувати складні проекти за сприятливого інвестиційного клімату з розрахунку на перспективу, використовуючи китайський досвід на базі досягнень американських і британських архітекторів і конструкторів.

Як написав Шурма на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, відвідуючи Шанхай (Китай) у рамках освітнього проекту, реалізація тут будівельних проектів зі зведення висотних будівель "з лишком окупилася".

При цьому він зазначив, що найвищі будівлі PuDong Shanghai "йдуть у хмари": Shanghai Tower - 126 поверхів, World Financial Centre - 101 поверх, Jin Mao Tower - 88 поверхів.

"Але особливість цих конструкцій не у висотності. У світі вже побудовано сотні хмарочосів. Є навіть вище. Найцікавіше - в невидимій підземній частині. Ці будівлі побудовані на мулі, де рівень ґрунтових вод менше за один метр, а глибина граніту, на який зазвичай спирають палі або фундаментну плиту - 250 м! Для порівняння, якщо у нас глибина граніту більше ніж 30 м, то одразу виникає питання доцільності реалізації будь-якого проекту", - зазначив топ-менеджер.

За його словами, "хмарочоси побудовані на набивних фундаментних палях завглибшки 88 м! Усі друзі будівельники мене добре зрозуміють".

При цьому він пояснив, що для реалізації перших таких складних проектів залучали американських та британських архітекторів і конструкторів, згодом китайці все проектували і будували самі.

"І все це з лишком окупилося. На сьогодні середня вартість квадратного метра в PuDong - $20 тис. за собівартості до $2,5 тис. з урахуванням складної геології. Формула такого ривка дуже велика і складна. Але про це трохи згодом. З очевидного - це віра у свою країну і "гра" в довгу, найкращі технології і залізна дисципліна у виконанні", - резюмує Шурма.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома й має попит у споживачів на внутрішньому ринку та в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА