08:53 07.09.2019

В ISD Polska вважають найбільш прийнятним варіантом як інвестора для польського Huta Czestochowa групу "Метінвест"

2 хв читати
В ISD Polska вважають найбільш прийнятним варіантом як інвестора для польського Huta Czestochowa групу "Метінвест"

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) розглядає групу "Метінвест" як найбільш прийнятний і перспективний варіант для металургійного комбінату Huta Stali Czestochowa (Польща), що знаходиться в процесі банкрутства.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління ISD Polska Костянтин Литвинов телефоном з Польщі в п'ятницю, в рамках нових пропозицій в судовому процесі з банкрутства польського метпідприємства, компанія "Метінвест" є найбільш оптимальним потенційним інвестором.

При цьому він не уточнив нові обставини і вимоги для потенційних інвесторів меткомбінату, але зазначив, що "Метінвест" давно цікавиться меткомбінатом.

"Вони давно цікавилися підприємством, були у нас, проводили дью-дилідженс, тому вони мають повне уявлення про ситуацію", - констатував співрозмовник агентства.

На його думку, для "Метінвесту" придбання польського меткомбінату є логічним продовженням ланцюжка з випуску металургійної продукції, яка може реалізовуватися на європейському ринку.

"Раніше був ланцюжок з Алчевським меткомбінатом (наразі знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україні території - ІФ). Але в ланцюжку не було гірничорудних підприємств, і коксохімічний підрозділ був недостатнім. А у "Метінвесту" все це є. Тому отримання контролю над цим комбінатом логічне і є завершенням повного металургійного циклу для поставок продукції в ЄС", - переконаний Литвинов.

Разом з тим, він не уточнив, чи проводилися додаткові переговори щодо цього з "Метінвестом", але зазначив, що відповідна інформація з цього напрямку спрямована потенційним інвесторам.

Голова правління ISD Polska також повідомив агентству, що наступного тижні очікується рішення суду щодо інвестора Huta Czestochowa, яке, в основному, буде визначати подальші дії.

Раніше Литвинов повідомляв, що одним з потенційних покупців Huta Częstochowa є китайська компанія Sunningwell International Polska, яка запропонувала за підприємство 240 млн злотих (близько $ 60 млн). Водночас є ще кілька компаній, які також цікавляться меткомбінатом.

Як повідомлялося, ІСД підписала договір купівлі-продажу меткомбінату Huta Czestochowa на початку липня 2005 року.

Корпорація "ІСД" заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат на НКТ, над яким втрачений контроль з кінця 2017 року, а також ДМК, меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина) і ISD-Huta Czestochowa (Польща).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА