12:31 09.09.2019

Шефчович підтвердив проведення тристоронніх переговорів щодо газу в Брюсселі 19 вересня

2 хв читати
Шефчович підтвердив проведення тристоронніх переговорів щодо газу в Брюсселі 19 вересня

Тристоронні консультації України, Росії та Єврокомісії щодо газу відбудуться в Брюсселі 19 вересня, повідомив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович на своїй сторінці у Twitter.

"Радий повідомити, що 19 вересня я прийму наступний раунд тристоронніх переговорів щодо газу", - написав Шефчович.

"Я переконаний, що прогрес послужить сильним позитивним сигналом для ринку, а також споживачів напередодні зимового сезону", - зазначив єврочиновник.

Раніше джерело в Єврокомісії повідомило "Інтерфаксу" дату і місце проведення майбутньої тристоронньої зустрічі щодо газу. Співрозмовник агентства також повідомив, що найближчим часом буде направлено запрошення до Москви та Києва. "Але сторони вже домовилися про місце і дату проведення переговорів", - додав він.

Росія готова провести тристоронні переговори з Єврокомісією та Україною щодо газу в першій половині вересня, заявив раніше журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак. "Ми готові зустрічатися в першій половині вересня. Просто у нас також є певний графік, моніторинговий комітет в Абу-Дабі та інші заходи. Потрібно обрати час, щоб в усіх була одночасно можливість для зустрічі", - пояснив Новак.

Одним із головних на переговорах залишається питання про те, хто братиме участь у переговорах від української сторони. На попередніх переговорах Україну представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російська сторона наполягала, що вести переговори щодо газу має міністр енергетики України.

Верховна Рада України затвердила Олексія Оржеля міністром енергетики і захисту довкілля. Чи вестиме він тристоронні переговори щодо газу, наразі невідомо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА