17:05 09.09.2019

Депутати ВР оновили редакцію законопроекту про відкриття космосу для приватних компаній

2 хв читати
Депутати ВР оновили редакцію законопроекту про відкриття космосу для приватних компаній

 До Верховної Ради внесено нову редакцію законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України", що дає змогу приватним компаніям провадити космічну діяльність, зокрема запускати ракети в космос.

Документ підготовила група депутатів із фракції "Слуга народу", повідомила координатор напряму eHealth з боку президента України Яніка Мерило на своїй сторінці у Facebook.

"Першого ж дня депутати зареєстрували законопроект про відкриття космосу для приватних компаній, але вийшло так, що цей законопроект був не тим, який був розроблений BRDO і приватним ринком. Величезна вдячність депутатам, керівнику комітету та автору законопроекту Дмитру Наталусі, команді "Слуги народу" та прем'єру Олексію Гончаруку за швидку реакцію, абсолютне взаєморозуміння і співпрацю щодо того, що небо потрібно відкривати. Після проведення консультацій та обговорення проблем у цьому законопроекті законопроект було відкликано і подано повторно у такому вигляді, який реально відкриває небо", - написала вона.

Мерило вважає, що в Україні багато компаній, які могли б розробляти різноманітні рішення для космічної галузі, наголошуючи, що космос на сьогодні швидше належить до логістики, ніж до оборонного сектору.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, текст якої оприлюднено на сайті Верховної Ради, його ухвалення забезпечить створення конкурентного середовища для розвитку разом із державним сектором космічної галузі також і підприємств приватної власності, а також приведе до залучення інвестицій в космічну галузь України.

Законопроект також переводить ведення космічної діяльності із ліцензованого в таке, що здійснюється за декларативним принципом.

Нині в Україні діяльність, пов'язану з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв, можуть здійснювати лише державні компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА