18:40 09.09.2019

Інтриги на виборах глави МВФ не буде: кандидатура Георгієвої виявилася єдиною

2 хв читати
Інтриги на виборах глави МВФ не буде: кандидатура Георгієвої виявилася єдиною

 Інтриги на виборах директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду не буде навіть формально: кандидатура Крісталіни Георгієвої виявилася єдиною, висунутою до дедлайну 6 вересня, випливає з повідомлення МВФ.

Тепер виконавчі директори МВФ проведуть зустрічі з єдиним претендентом на посаду. Завершити процес планується "якомога швидше і не пізніше 4 жовтня 2019 року", наголошується в повідомленні.

Навіть якщо вибори не були б безальтернативними, це не могло вплинути на їхній результат, оскільки у країн ЄС, які висунули Георгієву, в сумі 44% голосів.

Неформальну систему, згідно з якою керівником Світового банку завжди стає американський кандидат, а директором МВФ - кандидат, підтриманий ЄС, у 2007 році намагалася зламати Росія. Тоді РФ висунула на посаду глави МВФ альтернативного кандидата - колишнього керуючого ЦБ Чехії Йозефа Тошовські. Однак перемогу здобув Домінік Стросс-Кан, підтриманий розвиненими країнами. У 2011 році, під час висунення Крістін Лагард (на зміну якій і приходить Георгієва), Росія не стала пропонувати альтернативу і підтримала єдиного кандидата. Георгієвій Росія також висловила підтримку.

Минулого тижня рада керуючих МВФ ухвалила рішення зняти будь-які вікові обмеження для посади директора-розпорядника. Раніше, відповідно до статуту організації, главою не могла бути обрана людина віком 65 років і старше, а чинний директор не міг продовжувати виконання обов'язків після 70-річчя. Такі правила діяли з 1951 року.

Георгієвій зараз 66 років.

Місце глави МВФ стало вакантним після того, як Лагард склала з себе повноваження директора-розпорядника фонду через висунення на посаду голови Європейського центрального банку. У перехідний період обов'язки директора виконує перший заступник Лагард американець Девід Ліптон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА