18:42 09.09.2019

НБУ скасував ліміт на репатріацію коштів від продажу цінних паперів

2 хв читати
НБУ скасував ліміт на репатріацію коштів від продажу цінних паперів

Національний банк України (НБУ) скасував щомісячний ліміт у сумі EUR5 млн на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих у результаті зменшення статутних капіталів юридичних осіб і виходу з господарських товариств іноземних інвесторів, зазначено в повідомленні НБУ на сайті.

НБУ також розширив перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів. Зокрема, на поточні рахунки фізичних осіб-нерезидентів центробанк дозволив зарахування коштів у гривнях, отриманих як дивіденди, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів за об'єктами прав власності в Україні, які не пов'язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу.

"Зазначені ослаблення разом із раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають можливість нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами і в іноземній валюті, і в гривні. Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну" - зазначається в повідомленні.

Крім цього, щоб уникнути різночитань НБУ уточнив, що діючий e-ліміт у EUR2 млн/рік для інвестицій юридичних осіб-резидентів за кордон поширюється також на купівлю цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України.

Чергові валютні ослаблення затверджені постановою правління НБУ №113 від 9 вересня 2019 року "Про затвердження змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті", які набувають чинності 10 вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА