20:04 09.09.2019

Авіакомпанія МАУ готова розвивати аеропорт у Дніпрі за умови ремонту ЗПС

2 хв читати
Авіакомпанія МАУ готова розвивати аеропорт у Дніпрі за умови ремонту ЗПС

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) має намір розвивати аеропорт у Дніпрі за умови ремонту злітно-посадкової смуги (ЗПС), повідомив співвласник і голова наглядової ради компанії Арон Майберг під час прес-конференції в Києві в понеділок.

"На жаль, він (аеропорт "Дніпро" - ІФ) сьогодні дуже обмежений у своїй здатності приймати літаки. Як тільки ми зрозуміємо, що реконструкція або будівництво нової злітної смуги в аеропорту Дніпра стане реальністю, ми впевнено включимо його в свій бізнес-план. У нас є дослідження, і ми точно знаємо, куди ми хочемо літати із Дніпра. І коли ми зрозуміємо, що це все буде в реалі, то у нас є серйозна заявка на розвиток аеропорту "Дніпро", - сказав він.

На думку Майберга, в зв'язку "з тимчасовими труднощами з розвитком Донецька", цей регіон (Дніпро - ІФ) є "східним плацдармом України".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Дніпропетровської області 12 липня пообіцяв, що в Дніпрі буде вирішене питання з реконструкцією аеропорту. "Ми зробимо і допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт", - підкреслив глава держави.

Кабінет міністрів України в червні 2019 направив 200 млн грн на реконструкцію ЗПС міжнародного аеропорту "Дніпро".

Міжнародний аеропорт "Дніпро" (раніше - "Дніпропетровськ") функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став тільки в 2011 році. Розташований у 5 км на південний схід від Дніпра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА