11:33 10.09.2019

Половина українців вважає, що власник землі повинен мати право її продати - соцопитування

2 хв читати
Половина українців вважає, що власник землі повинен мати право її продати - соцопитування

50,4% опитаних українців вважають, що людина, яка має у власності землю, повинна мати право її продати, свідчить опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова.

На запитання, чи повинна людина, у якої у власності є земля, мати право її продати, 50,4% опитаних відповіли, що повинна, 28,1% - ні, а 21,5% не змогли визначитися з відповіддю. Водночас серед тих, хто володіє землею, за можливість її продавати виступають 55,6%, а серед тих, у кого немає землі, - 45,6% респондентів.

На запитання щодо ринку землі 33,2% опитаних відповіли, що земля в принципі не може бути об'єктом купівлі-продажу, 22,1% - що землю продавати можна, але не іноземцям, 12,4% - землю можна продавати, але з обмеженням на одну людину або фірму, 10,8% - землю можна буде продавати, якщо законодавчо забезпечити гідну ціну, нижче за яку продаватися не може, 8,1% - земля має бути у вільному продажі без обмежень, а 13,4% не змогли визначитися з відповіддю.

Серед респондентів 34,6% відповіли, що їхня сім'я має земельний пай у власності і це офіційно оформлено, 10% мають землю, але вона не оформлена офіційно, 55,1% - що ніякої землі у них у власності немає, а 0,3% не відповіли.

Серед тих, хто має пай, 8,5% повідомили, що земля порожня, 38,2% вирощують продукти для своєї сім'ї, 10,2% вирощують продукти на продаж, 11,1% здають в оренду неофіційно, 39,8% здають в оренду офіційно.

Також серед тих, хто володіє землею, 47,8% відповіли, що якщо мораторій на продаж буде знято, вони нічого зі своїми ділянками робити не будуть, 6,6% продадуть землю або її частину, 3,9% докуплять землі, 11,1% - залишать в оренді у того ж орендаря, 2,5% - змінять орендаря. 1,5% дали інший варіант відповіді, а 26,5% не змогли визначитися з відповіддю.

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України проведено з 13 до 20 червня 2019 року Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Опитування проводилося в населених пунктах в усіх областях України, окрім АР Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводили лише на підконтрольних Україні територіях.

Загалом опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА