19:43 10.09.2019

Заборона "Укрзалізниці" на вантажоперевезення на Південно-Західній залізниці загрожує зупиненням виробництва

1 хв читати
Заборона "Укрзалізниці" на вантажоперевезення на Південно-Західній залізниці загрожує зупиненням виробництва

Промислово-будівельна група (ПБГ) "Ковальська" заявила про загрозу зупинення виробництва на підприємствах групи через упроваджене раніше "Укрзалізницею" обмеження на вантажоперевезення Південно-Західною залізницею (ПЗЗ).

"Станом на 9 вересня 254 із 380 власних вагонів ПБГ "Ковальська" знерухомлені на маршрутах проходження. Такі дії монополіста призводять до значних втрат компанії та загрожують припиненням виробництва. Наразі потреби підприємств групи забезпечені сировиною лише на 25-30%", - ідеться в повідомленні прес-служби ПБГ.

За даними компанії, щодня підприємства групи потребують 160-170 вагонів щебеню і цементу, тоді як за останні три дні надійшло лише 60 вагонів. "Запасів може не вистачити на найближчі три дні дії мораторію на перевезення", - наголошується в повідомленні.

Крім того, за останні два-три роки оборот вагонів значно зріс, на деяких ділянках маршрутів показник сягає 16 днів при нормі три-чотири дні, заявляє гендиректор ПБГ "Ковальська" Сергій Пилипенко.

"Усі будівельні вантажі практично призупинені. Більшість виробників або вже зупинилися, або на межі зупинення. Непрофесійна діяльність керівництва монополіста призводить до повного колапсу будівельної галузі. Ми закликаємо акціонера УЗ в особі міністра інфраструктури втрутитися в ситуацію і створити необхідні умови для бізнес-діяльності на залізниці", - цитує прес-служба гендиректора ПБГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА