21:23 10.09.2019

"Укрзалізниця" направить залучені від розміщення єврооблігацій $ 100 млн на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T

2 хв читати
"Укрзалізниця" направить залучені від розміщення єврооблігацій $ 100 млн на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T

АТ "Укрзалізниця" направить кошти, залучені від дорозміщення єврооблігацій на суму майже $ 100 млн на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T (транс’європейська транспортна система), повідомив на своїй сторінці міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Україна інтегрується в транспортну систему ЄС. Сьогодні "Укрзалізниця" розмістила майже $ 100 млн єврооблігацій з кінцевим терміном погашення додаткового випуску - в 2024 році і з ефективною ставкою в 7.292% річних. Ставка купона за бондами є найнижчою з 2011 року серед квазісуверенних позичальників з України", - зазначив міністр.

За його словами, отримані кошти підуть на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T, через які проходить близько 80% всіх транзитних вантажів.

"Всі закупівлі в рамках цього фінансування пройдуть на якісно новому рівні організації та значно розшириться перелік можливих постачальників. Очікуємо економію за рахунок більшої конкуренції", - зазначив Криклій.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" залучила $ 100 млн через дорозміщення єврооблігацій з погашенням в 2024 році на $ 94,9 млн за номіналом, повідомив "Інтерфаксу" джерело в банківських колах.

2 липня 2019 року "Укрзалізниця" розмістила 5-річні євробонди на $ 500 млн під 8,25% річних. Організаторами розміщення виступили JP Morgan і інвесткомпанія Dragon Capital. Встановлена ставка виявилася більш ніж на 1,5 процентних пункту нижче купона за існуючим випуском від 2013 року.

За даними голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, більш ніж 175 інвесторів з Великої Британії, континентальної Європи, США та Азії представили свої пропозиції щодо придбання цінних паперів, а попит у 5 разів перевищив пропозицію і досяг $ 2,5 млрд.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА