20:03 11.09.2019

Виплата "ArcelorMittal Кривий Ріг" майже 11 млрд грн дивідендів не вплине на інвестплани компанії

3 хв читати
Виплата "ArcelorMittal Кривий Ріг" майже 11 млрд грн дивідендів не вплине на інвестплани компанії

Намір ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", мажоритарним акціонером якого є найбільша сталеливарна компанія ArcelorMittal, спрямувати на виплату дивідендів 10 млрд 845 млн 287,730 тис грн, або 2,81 грн на одну просту іменну акцію не вплине на інвестиційну програму підприємства.

Про це повідомив фінансовий директор меткомбінату Сергій Плічко, коментуючи проведення позачергових зборів акціонерів АМКР із внесенням до порядку денного питання про виплату дивідендів.

При цьому в прес-релізі підприємства в середу нагадується, що наглядова рада (НР) АМКР ухвалила рішення про проведення 10 жовтня в Кривому Розі позачергових зборів акціонерів.

До порядку зборів внесено питання про виплату дивідендів. Акціонерам пропонують спрямувати на ці цілі 10,845 млрд грн, що в перерахунку на одну просту акцію становить 2,81 грн. Якщо акціонери ухвалять таке рішення, НР компанії визначить порядок і терміни виплати дивідендів. Згідно з законом "Про акціонерні товариства" цей період не повинен перевищувати півроку від моменту ухвалення рішення зборами акціонерів.

Фіндиректор пояснив, що виплата дивідендів акціонерам - звичайна практика для будь-якого бізнесу, який є акціонерним товариством.

"Востаннє дивіденди виплачувалися за 2007 рік - у період суперсировинного циклу в світовій економіці, який завершився восени 2008-го, коли криза не лише охопила фінансові ринки, а й призвела до падіння обсягів товарного виробництва, попиту й цін на сировину. Через несприятливу світову кон'юнктуру на світових ринках у 2009-му і в 2012-2014 роках компанія зазнавала збитків, і питання про виплату дивідендів акціонерами не порушувалося. Лише у 2015-2018 роках компанія вийшла на позитивний фінансовий результат. Наразі частина накопиченого нерозподіленого прибутку за цей чотирирічний період НР компанії рекомендує спрямувати на виплату дивідендів", - констатував Плічко, якого цитує прес-служба.

За його словами, з моменту придбання підприємства компанією ArcelorMittal кошти у великих обсягах використовувалися на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестиційних проектів.

"Політика корпорації не змінюється, виплата дивідендів не вплине на виконання нашої інвестпрограми - в найближчі п’ять років ми плануємо спрямувати на розвиток виробництва ще $1,8 млрд. Зокрема, на будівництво фабрики з виробництва окатишів, що дасть нам змогу відмовитися від застарілого агломераційного виробництва та знизити обсяг викидів на 50-55%", - сказав топ-менеджер.

Прес-служба уточнює, що загальна кількість акцій ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" становить 3 859 533 000 штук. У компанії близько 10 тисяч акціонерів - здебільшого фізичних осіб (близько 20 - юросіб). Домінуючий пакет акцій (95,13%) належить компанії ArcelorMittal Duisburg (Німеччина), решта часток - у міноритаріїв.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА