19:34 14.09.2019

Trident Acquisitions 16 вересня визначиться, чи оскаржувати скасування Кабміном виграного нею конкурсу на УРП "Дельфін"

2 хв читати

SPAC (special purpose acquisition company) Trident Acquisitions Corp., визнана міжвідомчою комісією при Міненерговугілля переможцем конкурсу на розробку вуглеводневої шельфової ділянки "Дельфін" на умовах угоди про розподіл продукції (УРП) 16 вересня визначиться, чи оскаржувати скасування новим урядом цього конкурсу.

"Я до понеділка (16 вересня - ІФ) не відповідав на це питання. У понеділок я скажу", - сказав CEO один з акціонерів Trident Acquisitions Ілля Пономарьов агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах 16-го Форуму YES, організованого Фондом Віктора Пінчука в Києві.

Виступаючи на енергетичній панелі форуму, він заявив, що вважає таке рішення уряду помилкою, яка може призвести до затримок у вивченні цієї ділянки і залученні від $ 500 млн до $ 2 млрд інвестицій.

Пономарьов зазначив, що вважає цей шельфовий проект більш перспективним, ніж пропонувалися нещодавно на конкурсах Держгеонадр он-шорні ліцензії з перспективними ресурсами, а не підтвердженими запасами.

Водночас він повідомив, що Trident Acquisitions готова працювати в Україні з компаніями в проектах партнерства щодо розширення їх існуючого бізнесу з видобутку вуглеводнів.

Пономарьов уточнив, що таким проектам повинна передувати велика угода, яка розпакує SPAC. "Нам потрібно все одно розпакувати SPAC, для цього повинна бути одна велика угода. (Тоді) SPAC розпаковується, після цього ми можемо ці гроші направляти ще на щось інше", - пояснив він.

Як повідомлялося, новий уряд на засіданні 11 вересня визнав нереалізованою постанову попереднього уряду від 6 березня цього року про запуск конкурсу на ділянку "Дельфін" на умовах УРП.

Заявки на участь подали чотири компанії: американська Trident Acquisitions, американська Frontera Resources Corporation, якій належить ініціатива про розробку ділянки "Дельфін" згідно УРП, підконтрольна Державній нафтовій компанії Азербайджанської республіки (SOCAR) Caspian Drilling International Ltd і одна з найбільших приватних газодобувних компаній в Україні "Укрнафтобуріння".

Попередній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 27 липня повідомив про намір запропонувати Кабміну розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку ділянки "Дельфін". Його ініціативу підтримав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк.

Пономарьов у відповідь заявив, що Trident Acquisitions у разі оголошення урядом нового конкурсу оскаржить це рішення в суді. Однак першим до Окружного адміністративного суду Києва звернулася компанія Frontera, яка 7 серпня подала позов до Міненерговугілля, а також Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угоди про розподіл продукції (УРП), в якому зажадала скасувати результати конкурсу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА