12:56 16.09.2019

Коломойський заявляє про "вічний мир" із Пінчуком

2 хв читати
Коломойський заявляє про "вічний мир" із Пінчуком

Бізнесмен, співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявляє про відсутність у нього якихось серйозних конфліктів із бізнесменом, власником групи EastOne Віктором Пінчуком, з яким вони раніше судилися в Лондонському суді.

"У нас із Віктором Михайловичем після певних подій "вічний мир" підписано, який уже понад три роки діє", - сказав Коломойський журналістам, відвідавши вперше за 16 років організовуваний Фондом Пінчука Форум YES.

Співвласник групи "Приват" відмовився коментувати умови укладених із Пінчуком наприкінці 2015-го – на початку 2016 років мирових угод, пославшись на їхню конфіденційність.

"У нас із Віктором Михайловичем ніколи не було грошових непорозумінь. У нас були світоглядні розбіжності... Він вважав, що йому винні, ми вважали, що ми нічого не винні. На чомусь ми зупинилися", - сказав Коломойський.

Він зазначив, що укладення на початку 2016 року мирової угоди у спорі навколо Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), що оцінювався в $2 млрд, дуже засмутило Петра Порошенка, який був на той час президентом України.

Відповідаючи на запитання про прогноз розвитку бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова, Коломойський використав вислів "друзі-конкуренти в бізнесі" і відмовився від детальних прогнозів, припустивши лише, що "все гаразд".

"У нього є проблеми, про які він знає. І я думаю, що він спокійно може їх вирішити. Там є нормальні цивілізовані шляхи. В усякому разі, я вважаю, що це не може стосуватися ні реприватизації, ні націоналізації, ні інших видів експропріації", - сказав власник групи "Приват".

Як повідомлялося, Пінчук у березні 2013 року подав до Лондонського суду позов проти Коломойського і його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова про порушення контракту під час приватизації КЗРК і вимагав відшкодувати йому $2 млрд збитку і GBP90 млн інвестицій, проте в січні 2016 року сторони уклали мирову угоду.

Ще раніше, в жовтні 2015 року, мировою угодою завершився ще один ініційований Пінчуком спір між цими бізнесменами - щодо виконання відповідачами зобов'язань, узятих під час створення спільного феросплавного холдингу, співвласниками якого вони залишаються досі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА