19:25 17.09.2019

Зеленський очікує, що ЄБРР збільшить інвестиції в Україні до більш ніж EUR1 млрд на рік

2 хв читати
Зеленський очікує, що ЄБРР збільшить інвестиції в Україні до більш ніж EUR1 млрд на рік

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Аланом Пію та обговорив із ним подальшу співпрацю, висловивши сподівання, що банк найближчими роками наростить інвестиції в Україні до понад EUR1 млрд на рік.

"Глава держави наголосив, що ця зустріч є важливою для економіки та інвестиційного клімату в Україні. Він зазначив, що наша країна цінує співпрацю з міжнародними партнерами, такими як МВФ, ЄБРР та Світовий банк, і запевнив у готовності її розвивати", - повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави.

Під час зустрічі Зеленський запевнив Пію, що українська влада не тільки налаштована на проведення ринкових реформ і боротьбу з корупцією, а й здійснює конкретні кроки в цьому напрямі.

Президент України зазначив, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроектів, зокрема розроблений за підтримки ЄБРР законопроект про концесії, проект закону про скасування списку об'єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законів, які дадуть змогу Україні покращити позиції в рейтингу Doing Business. Крім того, ухвалено закон про спліт, який вводить міжнародні стандарти регулювання та нагляду в небанківському фінансовому секторі.

"Також український уряд працює над моделлю земельної реформи, повідомив Володимир Зеленський і висловив сподівання, що вона буде ухвалена до кінця року", – йдеться в інформації.

Президент України наголосив, що ці ініціативи прискорять економічне зростання, лібералізують економіку, створять можливості для системних інвестицій. І Україна розраховує на підтримку ЄБРР у залученні стратегічних іноземних інвесторів.

"Глава держави очікує, що в наступні два-три роки ЄБРР наростить інвестиції до більш ніж EUR1 млрд на рік і зробить їх більш конкурентоспроможними для приватного сектору в Україні, передусім у питанні вартості капіталу", - повідомили в прес-службі.

Зеленський запевнив, що іноземні інвестори та партнери завжди можуть розраховувати на відвертий і чесний діалог у рамках Національної інвестиційної ради, роботу якої планується продовжувати.

"Ще раз дякую, що інвестуєте в Україну. Ми це дуже цінуємо", – сказав глава держави.

Учасники зустрічі також обговорили подальшу співпрацю, зокрема у банківській сфері, розвитку інфраструктурних проектів тощо.

Президент України запросив представників ЄБРР взяти участь в інвестиційному форумі, який відбудеться у Маріуполі наприкінці жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА