20:13 17.09.2019

Суд Болгарії припинив провадження у справі про підрядника на розширення ГТС Болгарії, зокрема для газу "Турецького потоку"

2 хв читати
Суд Болгарії припинив провадження у справі про підрядника на розширення ГТС Болгарії, зокрема для газу "Турецького потоку"

Вищий адміністративний суд Болгарії припинив провадження у справі про вибір підрядника проекту розширення газотранспортної системи Болгарії (зокрема, для прийому газу "Турецького потоку").

Скарга консорціуму Development and Expansion in Bulgaria (GDEB, об'єднує компанії Bonatti SpA, Max Streicher SpA і Completions Development Sarl) на рішення болгарської Комісії з захисту конкуренції про визнання переможцем тендера консорціуму Arkad (в складі італійської Arkad ABB SpA і саудівської Arkad Engineering & Construction Company ) була залишена без розгляду, пише болгарське видання Economic.

Позов GDEB до Вищого адміністративного суду Болгарії не підтримала афільована з "Трубною металургійної компанією" Дмитра Пумпянського Completions Development, повідомляє місцеве ЗМІ.

Проте, в ТМК "Інтерфаксу" пояснили, що компанія "уважно стежить за розвитком ситуації з тендером в Болгарії". "Ми отримали повідомлення про дії консорціуму. Ми очікуємо подальших рішень, пов'язаних з переходом проекту в практичну фазу реалізації", - пояснили в компанії.

Представник Completion Development від коментарів відмовився.

Як повідомлялося, в липні Вищий адміністративний суд Болгарії заборонив держкомпанії "Булгартрансгаз" міняти підрядника проекту розширення газотранспортної системи і укладати з ним контракти до винесення остаточного рішення з основного підрядника. Тобто, по суті, було зупинено підписання будь-яких контрактів на будівництво трубопроводів до остаточного рішення суду в основній справі, пояснювали тоді джерела в галузі. Після припинення провадження у справі про вибір підрядника обмеження з будівництва ГТС будуть зняті.

Arcad був оголошений переможцем тендеру в квітні цього року. Йдеться про газопровід протяжністю 474 км від кордону з Туреччиною до кордону з Сербією. Консорціум Arkad зголосився збудувати газопровід за 1,1 млрд євро за 615 днів і за 1,3 млрд євро за 250 днів. GDEB запросив 1,7 млрд євро за 615 днів роботи і 2,4 млрд євро за 250 днів.

Однак Arkad не надав у встановлений термін болгарському газотранспортному оператору "Булгартрансгаз" всі необхідні документи, тому перемога була присуджена іншому учасникові тендеру - GDEB. Тоді в ТМК пояснювали, що метою участі трубної компанії в консорціумі є "поставка трубної продукції в рамках даного проекту". Arkad слідом подала скаргу до Комісії із захисту конкуренції на рішення "Булгартрансгаз" про визнання переможцем GDEB.

"Газпром" завершив будівництво двох ниток морського газопроводу "Турецький потік" по дну Чорного моря з 15,75 млрд куб. м газу на рік кожна. Одна з ниток призначена для турецького ринку, друга - для європейського, з продовженням територією Болгарії, Сербії, Угорщини. У січні "Булгартрансгаз" прийняв остаточне інвестиційне рішення за проектом розширення національної газотранспортної системи від Туреччини до Сербії. Йдеться про газопровід протяжністю 474 км від кордону з Туреччиною до кордону з Сербією і будівництво двох компресорних станцій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА