17:29 18.09.2019

Суд затвердив мирову угоду між НБУ і майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку

2 хв читати
Суд затвердив мирову угоду між НБУ і майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку

Центральний апеляційний господарський суд 18 вересня затвердив мирову угоду між Національним банком України (НБУ) і ТОВ "Арлан", яке є майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку, йдеться в повідомленні НБУ на сайті.

Згідно з повідомленням, компанія "Арлан" виступила ініціатором укладення мирової угоди, згідно з якою зобов'язується погасити заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості іпотечного майна, на яке Нацбанк звернув стягнення в цьому судовому процесі.

Як повідомлялося, в травні 2018 року регулятор подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на нерухоме майно, що належить "Арлану". Це майно було передано в іпотеку як забезпечення зобов'язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

13 лютого 2019 року суд задовольнив позов НБУ до "Арлану", проте це рішення відповідач оскаржив у суді апеляційної інстанції.

Кінцевими бенефіціарами "Арлана" є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Господарський суд Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року затвердив мирову угоду між НБУ і майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями ПриватБанку АТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.). НЗФ 6 вересня достроково виконав зобов'язання перед НБУ за мировою угодою, погасивши заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу.

У 2018 році НБУ подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов'язаних із ним 32 компаній - майнових поручителів про стягнення близько 10 млрд грн. Мета позовів - забезпечити погашення кредитів рефінансування, які НБУ надав ПриватБанку в період 2008-2015 рр. Загалом позови направлені на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами. Суди вже ухвалили 21 рішення на користь НБУ про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов'язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,2 млрд грн, 18 з яких набули чинності, а виконавчі документи було направлено в органи Державної виконавчої служби для примусового виконання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА