20:00 19.09.2019

Милованов виступає за створення в Україні системи моніторингу кінцевих бенефіціарів

2 хв читати
Милованов виступає за створення в Україні системи моніторингу кінцевих бенефіціарів

Україна має побудувати систему моніторингу кінцевих бенефіціарів, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Нам треба побудувати систему моніторингу, щоб усі відкривали кінцевих власників. Тим державам, які не дозволяють відкрити кінцевих власників, ми не повинні дозволяти (купувати с/г землі - ІФ). Якщо ми не знаємо, хто є кінцевим власником, справжнім, хто купує, неважливо, землю чи завод, то ми не повинні допускати цього (купівлі - ІФ). Нам треба знати кінцевих бенефіціарів, і в разі якщо вони не прозорі - конфіскувати або обмежувати", - сказав він у кулуарах конференції з реформи управління земельними відносинами в Києві в четвер.

За словами Милованова, проблема кінцевих бенефіціарів є в різних сферах, і вона має вирішуватися не законопроектом про обіг земель сільгосппризначення.

"Ця проблема є сьогодні, буде завтра і післязавтра. Суспільство має добитися, щоб кінцеві бенефіціари були відкриті. Законопроект про обіг земель цього не вирішує. Я хочу розв'язати цю проблему по-справжньому", - зазначив він.

Крім того, міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що основні положення законопроекту про обіг сільгоспземель передбачають можливість купівлі земель сільгосппризначення українськими фізичними та юридичними особами, територіальними громадами і державою.

Водночас малим фермерам і фізичним особам, які купують до 500 га земель, надаватиметься фінансова підтримка механізмом компенсації відсотків та за допомогою інших видів фінансової підтримки.

Як повідомлялося з посиланням на заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького, законопроект про обіг земель сільгосппризначення, який має бути внесений до ВР до 1 жовтня 2019 року, передбачає обмеження на купівлю у вигляді 15% сільгоспземель області та 0,5% - країни за відсутності таких обмежень для орендарів, а також мінімальну ціну продажу на рівні НГО.

Серед інших умов - першочергове право орендаря на викуп і можливість купівлі нерезидентами (за винятком представників країни-агресора) лише через реєстрацію компанії резидента в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА