20:03 19.09.2019

Україну найбільше цікавить транзит, а Росію - поставки газу Україні

2 хв читати
Україну найбільше цікавить транзит, а Росію - поставки газу Україні

Пріоритети України і Росії на минулих в Брюсселі в четвер 3-сторонніх газових консультаціях були різними: Київ найбільше цікавить транзит, а Москву - прямі поставки українським споживачам, повідомив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

"Для української сторони найбільш важливо - добре функціонуючий транзит і його обсяги європейським споживачам. Російська сторона зробила акцент на прямі поставки російського газу українським споживачам", - сказав Марош Шефчович за підсумками консультацій.

За його словами, ці питання будуть обговорені в ході наступних дискусій і переговорів.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер в ефірі телеканалу "Россия24" заявив, що міністр енергетики та екології України Олексій Оржель не мав повноважень обговорювати питання прямих поставок російського газу на український ринок, а також питання Стокгольмського арбітражу.

Віце-президент Єврокомісії також зазначив, що Європа і Україна добре підготувалися до майбутньої зими: в Європі сховища заповнені на 96% від їх ємностей, а в Україні запаси в ПСГ досягли 19,6 млрд куб. м, що на 4 млрд куб. м більше запасів на цю ж дату рік тому.

"Ми добре готові до будь-якої випадковості", - підкреслив Марош Шефчович.

Раніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв зазначав, що накопичення "Газпромом" та іншими операторами європейського ринку великих запасів свідчить про підготовку до можливого переривання транзиту з 1 січня 2020 року. Він також вказував, що з урахуванням низьких цін, за якими переважно створювалися ці запаси, операторам може бути вигідна транзитна криза, так як це помітно підвищить ціни і збільшить їх прибуток.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА