15:44 23.09.2019

Виробники протестували шість варіантів програмних РРО, активна фаза тестування розпочнеться навесні 2020 року - голова ДПС

2 хв читати
Виробники протестували шість варіантів програмних РРО, активна фаза тестування розпочнеться навесні 2020 року - голова ДПС

 Виробники протестували шість варіантів програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО), навесні 2020 року розпочнеться активна фаза тестування їх компаніями, повідомив глава Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов.

"Відповідно до урядової постанови, ухваленої влітку 2018 року, відбувся експеримент із застосування експериментальних РРО... Було прийнято заявки від восьми виробників. На сьогодні протестовано програмні продукти від шести виробників. У нас є хороші "пілоти", здійснені разом із такими продавцями як ModnaCasta й іншими", - пояснив він під час прес-брифінгу, присвяченому змінам у законодавстві щодо застосування РРО, в Києві у понеділок.

За словами Верланова, ДПС паралельно також протестувала можливість своєї системи реєструвати чеки в електронному вигляді.

"Ми спокійно можемо збільшити можливість обробляти чеки втричі-вчетверо, а за рік можемо ще більше збільшити ці обсяги", - сказав глава ДПС.

При цьому він додав, що ухвалені Верховною Радою закони передбачають можливість застосування програмного реєстратора розрахункових операцій замість традиційного касового апарата через півроку після їх публікації, й орієнтовно це може відбутися навесні 2020 року.

"Тоді ми в інших масштабах це тестуватимемо. Всі великі компанії будуть в цьому зацікавлені. Робитимемо з ними пілотні проекти, щоб підготувати бізнес до можливостей, які відкриває ця система", - сказав Верланов під час прес-брифінгу, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, додаток із програмним РРО вже є на сайті ДПС і надаватиметься безкоштовно.

"Ми відкриваємо можливість для програмних РРО, які безкоштовно надаватиме Державна податкова служба. Вже зараз можна завантажити додаток на веб-сайті ДПС і використовувати його через свій електронний кабінет", - зазначив Верланов.

За його словами, поряд із програмним забезпеченням, яке буде надавати ДПС, приватні компанії зможуть надати свій сервіс за аналогією з тим, як це працює для подання електронної звітності.

"Сьогодні є кілька постачальників такого продукту (за електронною звітністю - ІФ), які надають сервіс. Є безкоштовні, є платні", - пояснив глава ДПС.

"Встановлено досить тривалий перехідний період із поступовим упровадженням цієї системи. Тобто, через півроку ми матимемо право використовувати програмні РРО, і тільки восени розпочнеться фіскалізація деяких галузей. А з 1 січня 2021 року платники єдиного податку в II-IV групах перейдуть на обов'язкове використання РРО", - підсумував Верланов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА