15:18 26.09.2019

ПІБ намагається через суд зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій

2 хв читати
ПІБ намагається через суд зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій

Промінвестбанк (ПІБ, Київ) ініціював кримінальне провадження, щоб зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій на біржі, про це свідчить рішення Шевченківського районного суду Києва від 17 вересня, оприлюднене 25 вересня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Повідомляється, що до Шевченківського районного суду 16 вересня поточного року надійшло клопотання адвоката ПІБу про накладення арешту на акції банку в кримінальному провадженні, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 серпня 2019 року за ознаками вчинення кримінального злочину за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Унаслідок заволодіння невстановленими особами майна ПАТ "Промінвестбанк", яке полягає в повному недотриманні порядку реалізації акцій банку, вартість майна у вигляді акцій занижена більше ніж на 49,6 млрд грн", - йдеться в матеріалах суду.

Однак слідчий суддя Шевченківського райсуду Києва відмовив у клопотанні заарештувати акції ПІБу, аргументувавши це відсутністю підстав.

"У кримінальному провадженні цивільний позов не заявлено і жодній особі про підозру що не оголошено, тому відсутні підстави для накладення арешту на майно такої особи з метою забезпечення цивільного позову в кримінальному провадженні", - йдеться в ухвалі суду.

Як повідомлялося, Верховний Суд 9 вересня прийняв до розгляду касаційну скаргу російської державної корпорації Зовнішекономбанк (ЗЕБ), дочірньою структурою якої є ПІБ, на постанови Київського апеляційного суду від 27 серпня без припинення продажу ПІБу.

Київський апеляційний суд 6 серпня задовольнив клопотання державного виконавця та групи компаній, пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, та закрив провадження у справі за скаргою ЗЕБ на дії державного виконавця в рамках зведеного виконавчого провадження щодо укладення договору про продаж 99,77% акцій ПІБ на фондовій біржі ПФТС.

Державна виконавча служба (ДВС) заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року було призначено аукціон із їх продажу. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн. Однак ПФТС у встановлений термін не отримала заявок на його покупку.

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури у вересні заарештував центральний офіс Промінвестбанку в столиці і ще 15 належних банку об'єктів нерухомості.

Російський ЗЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку і вважає незаконним аукціон із продажу його акцій, пропонуючи потенційним покупцям звертатися з питаннями можливої покупки акцій безпосередньо. ЗЕБ став власником Промінвестбанку в 2008 році. Свої інвестиції в його розвиток він оцінює у $2,7 млрд.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2019 року за розміром загальних активів (43,985 млрд грн) Промінвестбанк посідав 10-те місце серед 76 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА