20:08 26.09.2019

USAID подарував НКЦПФР програмний комплекс на $ 0,5 млн для переходу на XBRL-звітність

2 хв читати
USAID подарував НКЦПФР програмний комплекс на $ 0,5 млн для переходу на XBRL-звітність

Проект USAID "Трансформація фінансового сектора" передав Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України програмний комплекс VIZOR Software вартістю $ 0,52 млн, який буде використовуватися підприємствами для надання фінансової звітності в стандарті XBRL, а фінансовими регуляторами - для більш ефективного нагляду за ринками, повідомляє НКЦПФР у четвер.

"Уже найближчим часом більше 5 тис. підприємств, що становлять суспільний інтерес, почнуть подавати фінансову звітність через цю систему в форматі XBRL. Фактично ця система стане для всіх цих підприємств "єдиним вікном" для подання звітності", - прокоментував цю подію голова комісії Тимур Хромаєв у Facebook.

Він уточнив, що цей комплекс уже запущений в дослідну експлуатацію на базі Центру збору фінансової звітності. Операційне управління Центром здійснює НКЦПФР, але користуються системою всі фінансові регулятори - Нацбанк. Нацкомфінпослуг, Мінфін і Держстат.

Прийнята не так давно нова редакція закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" стосується категорії підприємств, що становлять суспільний інтерес, близько 5 тис. українських компаній, які, починаючи з 2020 року, зобов'язані складати фінансову звітність та надавати її регуляторам в єдиному електронному форматі XBRL.

НКЦПФР вказує, що програмний комплекс створений компанією VIZOR Software (Ірландія), що спеціалізується на розробці і впровадженні програмного забезпечення (ПЗ) для фінансових регуляторів і податкових органів. ПЗ VIZOR Software використовується в 31 юрисдикції в усьому світі, зокрема, Банком Англії і Австралійською комісією пруденційного нагляду, Банком Албанії та Комісією з нагляду за фінансовим ринком Албанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА