15:41 27.09.2019

Учасником системи BankID НБУ незабаром може стати ПриватБанк

2 хв читати
Учасником системи BankID НБУ незабаром може стати ПриватБанк

Незабаром до системи електронної ідентифікації громадян BankID Національного банку України (НБУ) може підключитися державний ПриватБанк, повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Звісно, ця система стає цікавою тоді, коли у неї велика база, коли приєднуються великі банки, і ось ми вже на фініші з ПриватБанком", - сказала Рожкова під час Ukrainan Financial Forum, організованого ICU, в п'ятницю.

Вона також повідомила, що найближчим часом НБУ може затвердити комерційні тарифи між учасниками BankID НБУ, що сприятиме активізації її роботи.

"Банки, які мають велику клієнтську базу і провели досить серйозну роботу з верифікації своїх клієнтів, просто так віддавати ідентифікаційні дані іншим гравцям не хочуть, і це, напевно, логічно. Тому нині ми розробляємо так званий тариф, який працюватиме всередині цієї системи, коли учасник, який хоче скористатися ідентифікаційними даними, має заплатити тому банку, у кого ці ідентифікаційні дані отримував", - сказала Рожкова.

Вона також повідомила, що з початку 2019 року було здійснено більше ніж 700 тис. входів у систему BankID і понад 200 тис. активних запитів на ідентифікацію клієнтів.

BankID - система, яка надає користувачам можливість проходити верифікацію віддалено, щоб дистанційно отримати державну або банківську послугу. Нині до системи BankID НБУ підключені Ощадбанк, Кредобанк, Радабанк, Мотор-Банк, Банк Восток, Ідея Банк, ПУМБ, monobank (Універсал Банк) і банк "Південний".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА