08:54 01.10.2019

Канада і США мають намір зменшити залежність від китайського експорту рідкоземельних металів

2 хв читати
Канада і США мають намір зменшити залежність від китайського експорту рідкоземельних металів

Канада веде переговори з США про те, як знизити залежність обох країн від експорту Китаєм рідкоземельних металів, необхідних для створення високотехнологічної продукції, заявив у понеділок канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

"(Під час недавньої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом - ІФ) я наголосив на тому, що у Канади є багато цих рідкоземельних елементів, необхідних для сучасних технологій", - наводять слова прем'єра західні ЗМІ.

Трюдо зазначив, що Канада є надійним союзником Вашингтона і може забезпечити надійні поставки в США тих металів, багато з яких наразі надходять з Китаю.

Прем'єр додав, що забезпечення стабільних поставок цих ресурсів відповідає національним інтересам Канади.

Рідкоземельні метали - група з 17 елементів, що містять лантан, скандій, ітрій і лантаноїди. Незважаючи на назву, з точки зору природних запасів рідкоземельні елементи не є рідкісними: за сумарною поширеністю вони в десятки разів перевершують, наприклад, молібден і вольфрам. Однак капітальні витрати на їх видобуток вважаються більш значними (близько $ 40 тис. на тонну - за даними Roskill Information Services Ltd.).

Рідкоземельні метали використовуються в радіоелектроніці, атомній техніці, машинобудуванні, хімічній і скляній промисловості.

У червні цього року стало відомо, що Державний комітет з реформ та розвитку Китаю (NDRC) уважно вивчає пропозицію про введення експортного контролю для ринку рідкоземельних металів.

Ця заява підвищує ймовірність того, що Китай спробує використовувати рідкоземельні метали як важіль тиску на США в торгових переговорах.

КНР є найбільшим світовим постачальником цих металів і забезпечує близько 80% потреб США в них. До найбільших їх споживачів входять американські промислові компанії, що займаються розробкою інноваційних технологій, зокрема, електромобілів, вітрогенераторів і військового обладнання. При цьому агентство Bloomberg раніше зазначало, що альтернатив для американських компаній в цьому питанні практично немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА