17:07 02.10.2019

Кабмін протестує систему електронного документообігу IDoc

2 хв читати
Кабмін протестує систему електронного документообігу IDoc

Кабінет Міністрів вирішив провести експериментальний проект із підвищення ефективності управлінських процесів у секретаріаті Кабміну з використанням програмного продукту системи електронного документообігу IDoc.

Як зазначається у розпорядженні Кабміну №879-р від 29 вересня 2019 року, експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2020 року.

Передбачено також, що центральні органи виконавчої влади можуть приєднатися до експериментального проекту за рішенням відповідного керівника держслужби.

Програмне забезпечення IDoc для тесту буде надано на безоплатній основі.

У 2017 році команда порталу державних послуг iGov, координатором якої був нинішній міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, запустила систему електронного документообігу IDoc. Продукт призначено для компаній зі штатом від 100 осіб, а запускати систему можна і на хмарі iGov, і на серверах компанії. Канал передачі даних між IDoc і зовнішніми ресурсами захищено, в основі передачі лежить SSL-протокол (HTTPS з високим ступенем захисту). Використовуються REST сервіси та SOAP (є можливість формувати персональні криптопакети, зашифровані електронні підписи). Для передачі особистих даних використовується канал, зашифрований подвійним ключем.

У 2017 році розробники заявляли, що вартість системи становила 250 тис. грн, порівняно з аналогами системи, які коштували 1-2 млн грн (за даними ProZorro).

Як повідомлялося, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вивчає можливість скасування згоди на обробку персональних даних.

Він вважає, що якщо справді є принципова необхідність брати згоду, то її можна дописати у кінці документа, а не підписувати окремим листом.

4 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про остаточний перехід на електронний обмін документами між державними органами з 1 жовтня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА