19:44 02.10.2019

Європейські бізнесмени закликали ЄС і США запобігти торговельній війні

2 хв читати
Європейські бізнесмени закликали ЄС і США запобігти торговельній війні

Асоціація промисловців і підприємців ЄС BusinessEurope виступила в середу проти використання торгових тарифів як знаряддя вирішення спору між авіаційними галузями США і Європи.

Після оприлюднення рішення СОТ про субсидії авіабудівникам вона закликала політиків переглянути методи врегулювання спору, пов'язаного зі справами Airbus і Boeing. Тарифи не тільки завдадуть шкоди авіабудуванню і його постачальникам, але також негативно вплинуть на цілу низку інших галузей в ЄС і США.

"Навіть якщо США відповідно до рішення СОТ можуть на законних підставах вводити тарифи на імпорт ЄС, це тільки посилить напруженість між двома основними світовими торговими блоками", - зазначив у своїй заяві генеральний директор асоціації Маркус Бейрер.

"Тисячі малих і середніх підприємств в ЄС та США опинилися прямо на лінії вогню, і це буде програшною ситуацією для всіх, - підкреслив він. - Замість цього ЄС і США повинні використовувати рішення (СОТ) як шанс для повернення до позитивного порядку денного і узгодження правил про субсидії в авіабудуванні".

Глава асоціації європейського бізнесу порадив політичним елітам скористатися початком нового інституційного циклу в ЄС як відмінною можливістю перезавантажити трансатлантичні відносини перед обличчям спільних проблем світового ринку.

"Тарифи не тільки завдадуть серйозної шкоди обом нашим економікам, але і можуть серйозно підірвати найміцніші і вигідні двосторонні відносини в світі", - сказав Бейрер.

СОТ у середу дозволила США обкласти митом товари європейського експорту загальним обсягом $ 7,5 млрд у відповідь на незаконне субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus SE.

Фінальне рішення СОТ, оприлюднене в середу, відкриває новий фронт у торговельній війні для адміністрації президента США Дональда Трампа, пише Dow Jones.

ЄС, зі свого боку, звинувачує Вашингтон у субсидуванні Boeing, і цей спір у рамках СОТ триває вже 15 років. Раніше СОТ визнала незаконними субсидії Штатів для Boeing, і в першому півріччі наступного року повинна винести рішення щодо обсягу американського експорту, для якого ЄС зможе ввести нові мита.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА