08:05 03.10.2019

США з 18 жовтня вводять мита в 10% на літаки з ЄС і 25% на низку інших товарів

2 хв читати
США з 18 жовтня вводять мита в 10% на літаки з ЄС і 25% на низку інших товарів

Вашингтон, у зв'язку з постановою Світової організації торгівлі (СОТ) про можливість для Вашингтона вводити мита на європейські товари, з 18 жовтня вводить в дію низку подібних заходів, повідомляють в середу західні ЗМІ з посиланням на неназваних представників Мінторгу США.

Так, США введуть мита в розмірі 10% на літаки з ЄС, проте не на авіаційні запчастини. Крім цього, вводяться мита в 25% на деяку іншу продукцію ЄС, включно з промисловими та сільськогосподарськими товарами.

Співробітник Мінторгу США пояснив журналістам, що постанова СОТ дає Вашингтону право вводити 100% мита. Однак, за його словами, США утрималися від таких жорстких заходів, оскільки хочуть вирішити з ЄС розбіжності навколо авіаційних галузей обох сторін.

Очікується, що пізніше в середу або в четвер США опублікують список товарів, які підпали під нові мита.

СОТ у середу дозволила США обкласти митом товари європейського експорту загальним обсягом $ 7,5 млрд у відповідь на незаконне субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus SE.

Фінальне рішення СОТ, оприлюднене в середу, відкриває новий фронт у торговельній війні для адміністрації президента США Дональда Трампа, зазначав Dow Jones.

ЄС, зі свого боку, звинувачує Вашингтон у субсидуванні Boeing, і цей спір у рамках СОТ триває вже 15 років. Раніше СОТ визнала незаконними субсидії Штатів для Boeing, і в першому півріччі наступного року повинна винести рішення щодо обсягу американського експорту, для якого ЄС зможе ввести нові мита.

Після рішення СОТ в середу представник Єврокомісії з торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що якщо США введуть торговельні заходи щодо Євросоюзу в рамках справи Airbus, то ЄС буде готовий до дій у відповідь.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА