19:28 04.10.2019

АРМА виставила на торги незаконно переоформлену нерухомість у центрі Києва власника Ciklum

2 хв читати
АРМА виставила на торги незаконно переоформлену нерухомість у центрі Києва власника Ciklum

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) намагається продати через майданчик онлайн-аукціонів OpenMarket незаконно переоформлену нерухомість (квартира та два паркомісця) власника великої аутсорсингової компанії Ciklum датського уродженця Торбена Майгаарда, який помер у січні 2019 року.

Про це повідомив старший партнер адвокатської компанії "Кравець і партнери" Ростислав Кравець агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у лютому 2019 року невстановлені особи підробили доручення та продали квартиру Торбена Майгаарда від імені офшору на громадянина України. Через місяць цей громадянин продав квартиру німцеві з паспортом Гонконгу. В рамках розслідування справи про підробку документів на квартиру було накладено арешт. У травні 2019 року суд передав її на зберігання АРМА.

"Нашим клієнтом стала компанія, якій належала ця квартира. Ми подали заяви до АРМА та СЕТАМ. Також паралельно ми подали заяву про злочин. Я вважаю, що цей злочин скоїли слідчий, прокурор і посадові особи АРМА, які намагаються продати цю квартиру, яка не є майном, отриманим корупційним шляхом. Немає ніякого рішення про конфіскацію цього майна, рішення власників (родичів Торбена Майгаарда - ІФ), щоб виставляти його на продаж... Фактично квартиру було вкрадено із підробленими документами. Незрозуміло з яких причин слідчий і прокурор вирішили передати на зберігання АРМА цю квартиру", - зазначив Кравець.

За його словами, "слідчий вперто не хоче визнавати потерпілими спадкоємців, у яких вкрали цю квартиру". Наразі родичі Майгаарда вже направили листи і до Міністерства закордонних справ, і до посла Данії в Україні з проханням втрутитися у цю ситуацію.

"Вчора, 3 жовтня, ми подали заяву до Генеральної прокуратури. Наразі йдеться про накладення арешту в суді на цю квартиру в рамках вже нової кримінальної справи. Дуже сподіваюся, що торги не відбудуться...", - додав адвокат.

Згідно з даними у лоті на OpenMarket, зазначена квартира площею 554,9 кв. м розташована на вул. Кловський узвіз, 7 на 43 поверсі. Дата проведення аукціону - 7 жовтня. Її стартова ціна - 1,580 млн грн, що, за оцінками Ростислава Кравцова, у 15 разів нижче за ринкову ціну на подібні квартири у Києві.

Ciklum - глобальна IT-компанія, заснована у 2002 році, яка надає послуги з розробки та тестування програмного забезпечення, займається інноваційними дослідженнями та їх розробкою (R & D), роботою з масивами даних (Big Data) та інженерним консалтингом. У неї є представництво у декількох країнах, зокрема і в Україні. В Україні Ciklum - одна з найбільших IT-компанії, в ній працює понад 2,6 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА