19:23 07.10.2019

Податкова служба з'ясовує причини проблем із реєстрацією кількох чеків Rozetka.ua

2 хв читати
Податкова служба з'ясовує причини проблем із реєстрацією кількох чеків Rozetka.ua

Державна податкова служба (ДПС) пояснила проблеми з реєстрацією кількох чеків інтернет-магазину Rozetka.ua (ТОВ "Розетка.Уа", Київ) складною інфраструктурою системи передачі даних із касових апаратів на свій сервер, для з'ясування причин того, що сталося, відомство звернулося до Національного банку (НБУ).

"Нині система обігу даних РРО передбачає, що між продавцем і податковою службою є ще, як мінімум, дві складові - інформаційний еквайр та процесинговий центр Національного банку України. Ці два чеки дійсно не надійшли до податкової служби. ДПС звернулася до НБУ з листом, щоб встановити причини", - уточнила директор департаменту обслуговування платників податків та інформаційних технологій Наталія Калєніченко під час круглого столу, присвяченого темі РРО, в понеділок.

Вона підтвердила, що інформації про зазначені чеки дійсно не було на сервері податкової, що стало предметом перевірки в п'ятницю, 4 жовтня.

"Ці чеки потрапили в нашу базу даних буквально цими вихідними", - сказала Калєніченко.

При цьому нова редакція законодавства про РРО спрощує взаємодію між продавцем і відомством - інформація без посередництва надходить з програмного РРО на фіскальний сервер. Окрім цього, за новими правилами не потрібна реєстрація самого пристрою - телефона, планшета або іншого гаджета, наголосила голова департаменту.

"Пристрій може належати кому завгодно, але програмний РРО закріплюється за суб'єктом господарювання, а фіскальна функція переноситься з пристрою на сервер Держподаткової служби", - прокоментувала Калєніченко.

Раніше директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський повідомив про відсутність інформації про чеки інтернет-магазину Rozetka.ua у базі даних податкової служби. Водночас засновник і співвласник компанії Владислав Чечоткін заявив: "Rozetka видала чеки, які хтось "не пустив" або видалив із публічної бази податкової. Ось вже два тижні з дати публікації "чорнухи" ми спілкуємося з податковою, НБУ і ще з низкою держорганізацій, щоб з'ясувати, чому чеки є у внутрішній базі і відсутні в зовнішній".

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2020 року набуде чинності норма про "кешбек", яку передбачають ухвалені Верховною Радою законопроекти №1053-1 та №1073. Норма передбачає повернення вартості купівлі, дорожче 850 грн, за порушення під час видачі чека. Також вводиться застосування повного розміру штрафу за незастосування РРО або невидачу чека (100% суми при першому порушенні і 150% при кожному наступному).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА