10:38 08.10.2019

Долар стабільний у парі з євро, єна подешевшала на оптимізмі навколо переговорів США та Китаю

2 хв читати
Долар стабільний у парі з євро, єна подешевшала на оптимізмі навколо переговорів США та Китаю

Курс долара США до євро змінюється трохи на азіатській сесії у вівторок, тоді як японська єна подешевшала на тлі послаблення попиту на активи "тихої гавані" з появою деяких ознак оптимізму щодо торговельних переговорів США та Китаю.

Євро торгується уранці в районі $1,0981 проти $1,0971 на закриття минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти до японської становить близько 117,91 єни порівняно зі 117,67 єни в понеділок. Курс долара становить 107,38 єни проти 107,26 єни.

Індекс ICE Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, знижується на 0,04%. Стільки ж втрачає й індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 основних світових валют.

Новий раунд переговорів між США та КНР відбудеться у Вашингтоні наприкінці цього тижня. При цьому під час зустрічей, що відбулися останнім часом, китайська сторона дала зрозуміти, що має намір суттєво звузити коло тем для обговорення. Зокрема, як пишуть ЗМІ, віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе, який очолить китайську делегацію, попередив американських чиновників, що Пекін не має наміру зачіпати тему реформування промислової політики або державних субсидій - два ключові питання, на вирішенні яких наполягає адміністрація президента США Дональда Трампа.

Трамп неодноразово повторював, що готовий розглядати лише всеосяжну угоду з Китаєм, і, за словами джерел, він надалі дотримується цієї думки. Водночас головний економічний радник президента США Ларрі Кадлоу зазначив, що Білий дім відкритий для короткострокової угоди, якщо в якийсь момент буде видно план з вирішення структурних питань. Він також похвалив Китай за те, що останнім часом той "став трохи активнішим", про що свідчать збільшені закупівлі сільськогосподарських товарів у США, повідомляє MarketWatch.

Фунт стерлінгів коливається до долара та євро на тлі занепокоєння інвесторів про відсутність прогресу в переговорах між Великою Британією та ЄС щодо угоди про Brexit. ЗМІ зазначають, що раніше британська влада дала зрозуміти про готовність пом'якшити деякі аспекти свого плану виходу з ЄС; водночас Лондон закликав Брюссель проявити гнучкість.

Британська валюта торгується близько $1,2294 проти $1,2293 попереднього робочого дня та 1,1197 євро проти 1,1295 євро.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА