13:38 08.10.2019

ЄБРР та ЄС виділяють трьом українським банкам кредити в гривні в еквіваленті майже EUR70 млн для підтримки місцевих малих і середніх підприємств

2 хв читати

ЄБРР та ЄС виділяють трьом українським банкам кредити в гривні в еквіваленті майже EUR70 млн для підтримки місцевих малих і середніх підприємств

Київ. 8 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Райффайзен Банк Аваль, ПроКредит Банк та ОТП Банк (усі - Київ) підписали з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Євросоюзом кредитну угоду для фінансування місцевих малих підприємств (МСП) у гривні на загальну суму в еквіваленті майже EUR70 млн у рамках програми EU4Business.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", церемонія підписання угод з банками відбулася в офісі ЄБРР у вівторок.

Зокрема, Райффайзен Банк Аваль отримає кредит у гривні в еквіваленті EUR25 млн, ПроКредит Банк - в еквіваленті EUR20 млн, ОТП Банк - в еквіваленті $25 млн.

Загальний ліміт програми становить в еквіваленті близько EUR120 млн.

"Ці кошти надаватимуть на інвестиції, а також для цілей оборотного капіталу МСП, які є двигуном місцевої економіки і створили майже 80% робочих місць у країні", - зазначили в ЄБРР.

Як повідомили агентству в прес-службі ЄБРР, у рамках зазначеної програми банки залучають так звані синтетичні кредити в гривні.

"Банки виходять з валютою на ринок і купують гривню. Ставки хеджовані", - сказав представник прес-служби.

Керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне після підписання документів повідомив, що у рамках програми можуть отримати фінансування близько 1,2 тис. малих і середніх підприємств країни.

"Це прекрасний приклад співпраці між українськими комерційними банками та європейськими інституціями. Близько 1,2 тис. малих і середніх підприємств отримають користь від таких угод. Це відбудеться завдяки мережі банків, з якими ми працюємо. Оскільки ми працюємо з трьома банками, розраховуємо на покриття 10% ринку малих і середніх підприємств", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА