19:32 08.10.2019

Рада підприємців при Кабміні просить президента ветувати законопроект про єдиний рахунок для податків через тютюнові поправки

2 хв читати
Рада підприємців при Кабміні просить президента ветувати законопроект про єдиний рахунок для податків через тютюнові поправки

Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект про впровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1049), оскільки він позбавляє підприємства права встановлювати ціни на тютюнові вироби.

Як зазначила рада в листі до президента, спікера парламенту Дмитра Разумкова та прем'єр-міністра Олексія Гончарука, ухвалений 4 жовтня у другому читанні законопроект містить норму про позбавлення підприємств права самостійно визначати ціни на тютюнові вироби та впровадження примусового розподілу доходів від реалізації тютюнових виробів між учасниками ринку.

Цю норму передбачає восьма поправка, авторство якої належить народним депутатам Олександру Дубінському й Олександру Юрченку ("Слуга народу"). Її внесено з порушенням регламенту, вона не пов'язана зі змістом законопроекту, не узгоджується з зобов'язаннями України в рамках ГАТТ/СОТ та суперечить законодавству України, наголошує рада.

На думку ради, обмеження підприємств із ціноутворення є антиконкурентними та призведуть до зростання середньої ціни сигарет на 18%, або на 7 грн за пачку додатково до подорожчання через збільшення акцизного податку на 20% з 2020 року (6 грн за пачку), як це передбачає Податковий кодекс.

"Водночас зазначений розподіл не поширюватиметься на виробництво сигарил, сигар і тютюну для самокруток, унаслідок чого відбудеться суттєве обмеження і між виробниками та імпортерами, і між підприємствами роздрібної торгівлі", - зазначає рада в листі, наголошуючи на можливості потенційного зростання нелегального ринку тютюнових виробів.

Як повідомлялося, парламент ухвалив цей законопроект у другому читанні 4 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА