20:12 08.10.2019

Мінекономіки зареєструвало індустріальні парки "Вінтер Спорт" у Вінниці та Chortkiv-West у Тернопільській області

3 хв читати
Мінекономіки зареєструвало індустріальні парки "Вінтер Спорт" у Вінниці та Chortkiv-West у Тернопільській області

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства внесло до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальні парки "Вінтер Спорт" (Вінниця) і Chortkiv-West (Чортків Тернопільської обл.), ініціаторами створення яких стали відповідно ТОВ "ХЕД Вінниця" і Чортківська міськрада.

Внесення до реєстру цих ІП закріплено наказами Мінекономіки від 2 жовтня №151 та від 3 жовтня №152.

ІП "Вінтер Спорт" створений на земельній ділянці 25 га, термін його функціонування - 50 років. Пріоритетними видами діяльності в парку будуть: виробництво спортінвентарю для зимових видів спорту, обладнання для підводного плавання, а також інших компонентів; розміщення складських та адміністративних приміщень, а також підприємств з інформаційних технологій.

За попередніми розрахунками, на території парку може бути створено до 1450 нових робочих місць.

За даними держреєстру, ТОВ "ХЕД Вінниця" зі статутним капіталом 10 тис. грн зареєстровано в жовтні 2018 року, 100% належить компанії "ХЕД Україна", а кінцевими бенефіціарами є три фізособи-нерезиденти.

Як повідомлялося, виконавчий директор австрійської Head International Holding GmbH Йоганн Еліаш у травні минулого року під час зустрічі з п’ятим президентом України Петром Порошенком повідомив про рішення побудувати нове виробництво у Вінницькій області.

Інвестпроект компанії Head у Вінниці становить EUR80 млн і розрахований на три етапи. Зокрема, були озвучені плани протягом 2019-2020 рр. побудувати найбільший завод компанії з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та лижні кріплення).

Head International Holding GmbH виробляє спортобладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництва компанії розташовані в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Також компанія Head є спонсором Федерації плавання України.

ІП Chortkiv-West створений на земельній ділянці площею 87,684 га, заявлений термін його функціонування - 30 років.

Функціональне призначення парку: металообробка та машинобудування, зокрема виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічна промисловість і приладобудування; агропереробка; легка й харчова промисловість; деревообробна та меблева промисловість та інші галузі.

На території парку може бути створено до 7300 нових робочих місць.

За даними ЗМІ, індустріальний парк у Чорткові буде найбільшим у західному регіоні. Мер міста Володимир Шматько влітку поточного року презентував концепцію парку та повідомляв про готовність інвестора (якого він не називав) створити в індустріальному парку підприємство з переробки сільгосппродукції, інвестувавши в нього близько $700 млн.

Прес-служба Мінекономіки інформує, що на сьогодні до Реєстру індустріальних парків уже внесено 42 парки, при цьому в 17 парках обрано керуючі компанії, в семи залучено учасників (загалом 11 учасників).

Також створюються і функціонують індустріальні парки, не внесені до реєстру, зокрема, чотири парки створені до ухвалення закону України "Про індустріальні парки".

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема про нульовий податок на прибуток у перші п'ять років, про скасування імпортного мита та п'ятирічної розстрочки імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня 2018 року цей документ був підготовлений до другого читання, однак на голосування ще не виносився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА