14:00 09.10.2019

"Нафтогаз" пропонує розв'язати проблему фінансової дисципліни комунальних ТКЕ за рахунок місцевих бюджетів

1 хв читати
"Нафтогаз" пропонує розв'язати проблему фінансової дисципліни комунальних ТКЕ за рахунок місцевих бюджетів

Проблему відсутності фінансової дисципліни підприємств комунальної теплоенергетики голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв пропонує вирішити за рахунок місцевих бюджетів.

"Вважаємо, що відповідальність за тепловиків необхідно залишити на місцевій владі, яка є власником цих компаній. "Нафтогаз" постачатиме їм газ на стандартних умовах ПСО. Якщо після закінчення опалювального сезону немає розрахунку з "Нафтогазом" за відібраний цими компаніями газ, ці кошти списуються з місцевих бюджетів", - сказав він під час П’ятого українського газового форуму, що відбувається в Києві.

За його словами, в такому варіанті у комунальних підприємств виникне стимул розраховуватися, а у місцевої влади - контролювати їхню роботу.

"Місцева влада найкраще розуміє, що їй вигідніше: модифікувати тариф тепловика, підвищуючи його і перекладаючи витрати на місцеве населення, чи, приміром, не побудувати якийсь новий красивий міст, але розрахуватися за газ із бюджету місцевої громади", - зазначив голова НАК.

Як повідомлялося, на сьогодні сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ перед НАК за газ, використовуваний для виробництва теплоенергії, становить 34,6 млрд грн, зокрема за 2019 рік - 12,3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА