18:10 09.10.2019

Тарифи на тепло та гарячу воду в Києві наразі не підвищують - КМДА

2 хв читати
Тарифи на тепло та гарячу воду в Києві наразі не підвищують - КМДА

У Київській міськдержадміністрації заявляють, що тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання в столиці наразі не підвищуватимуть.

"Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" наразі не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Інформація про збільшення відповідних тарифів на 30% не відповідає дійсності. Оприлюднений на сайті КП "Київтеплоенерго" проект тарифів стосується розрахунків вартості лише однієї зі складових кінцевого тарифу – виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на 2020 рік", - ідеться в повідомленні КМДА в середу.

Причому такі розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача.

"Зазначений проект тарифів розрахований згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 01.08.2017 № 991 "Про затвердження методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках", - пояснили в КМДА.

Розрахунок проекту тарифів здійснювався з метою актуалізації даних та надання до НКРЕКП інформації щодо економічно обґрунтованих затрат підприємства, спричинених, зокрема необхідністю забезпечити 10-денний запас мазуту з вмістом сірки менше ніж 1% для безперебійної роботи енергетичного обладнання; компенсувати збитки, яких зазнали ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 унаслідок невідповідності ринкової та тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів у період з листопада до грудня 2018 року включно.

Проект тарифів передано на розгляд до НКРЕКП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА