10:10 10.10.2019

Зеленський впевнений, що для ефективної земельної реформи в Україні важливий не тільки досвід інших країн, а й пропозиції аграріїв

2 хв читати
Зеленський впевнений, що для ефективної земельної реформи в Україні важливий не тільки досвід інших країн, а й пропозиції аграріїв

Президент України Володимир Зеленський обговорив з представниками аграрної галузі питання запровадження ринку сільськогосподарської землі і проведення земельної реформи, зазначивши, що пропозиції аграріїв важливі для здійснення якісної реформи.

"Глава держави зазначив, що готовий вислухати позиції присутніх з проведення земельної реформи. Він висловив переконання, що для якісного впровадження зазначеної реформи в Україні важливо не тільки вивчити досвід інших країн, а й вислухати думки тих, хто безпосередньо працює на землі", - повідомила прес-служба президента за підсумками зустрічі.

Так, учасники зустрічі розповіли про свої побоювання і бачення того, як буде розвиватися ситуація після відкриття ринку землі в Україні. Зокрема, вони висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці отримають таку можливість тільки на останньому етапі реформи.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан у цьому контексті висловив думку, що легалізація обороту земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх для залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь.

"Щоб тут побудували великі заводи, які перероблятимуть продукцію, на яких працюватимуть тисячі робітників, і щоб ви продавали продукцію з доданою вартістю, - щоб це зробити, привести сюди іноземців і побудувати ці заводи - це дати їм можливість у певній формі володіти цією землею", - пояснив він, зазначивши, що форма такого володіння ще буде обговорюватися.

Учасники зустрічі зазначили також на необхідності забезпечення доступних кредитів для малих і середніх фермерських господарств, недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі, обговорили питання площ земельних ділянок, які зможе придбати фізична особа або фермерське господарство. Крім того, наголосили на важливості прийняття антирейдерського законодавства.

У кінці обговорення Зеленський сказав, що взяв до уваги всі точки зору.

Зустріч відбулася з ініціативи аграріїв - представників всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств з різних регіонів України, малих і великих аграрних підприємств. Були присутні також прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко і керівник Офісу президента Андрій Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА