15:58 10.10.2019

Прем'єр-міністр має намір регулярно проводити зустрічі з головами правлінь найбільших банків - джерело

2 хв читати
Прем'єр-міністр має намір регулярно проводити зустрічі з головами правлінь найбільших банків - джерело

 Прем'єр-міністр Олексій Гончарук має намір регулярно проводити зустрічі з головами правлінь найбільших банків, наступна така зустріч відбудеться за місяць, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників зустрічі прем'єр-міністра з банкірами, яка відбулася в четвер уранці.

"Під час зустрічі було досягнуто домовленості, що наступна така зустріч відбудеться за місяць, і напередодні банкіри можуть запропонувати уряду для обговорення теми і вказати варіанти для вирішення проблем", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляється на сайті уряду, під час бізнес-сніданку з керівниками провідних банківських установ у четвер, який організувала Незалежна асоціація банків України, прем'єр-міністр заявив, що створення умов для активізації кредитування банками реального сектору економіки є одним із пріоритетів діяльності уряду.

"Минулого тижня ми підписали меморандум щодо співпраці з НБУ. Уряд планує створити для Нацбанку умови, які дозволять навести порядок на ринку небанківських фінансових послуг, що захистить банки від недобросовісної конкуренції. Ми також плануємо привести законодавство з регулювання фінансових інструментів та інвестиційних фондів у відповідність до директив ЄС", - сказав Гончарук.

Законодавчі ініціативи будуть спрямовані на поліпшення бізнес-клімату в країні, детінізацію та припинення корупційних схем.

Учасники бізнес-сніданку також обговорили питання протидії тиску з боку правоохоронних органів на бізнес, зокрема на банки, та ключову роль реформи судової системи для активізації кредитування і зниження кредитних ставок банків.

Під час зустрічі зазначалося, що за два місяці роботи парламент уже ухвалив низку важливих для економіки законопроектів. Зокрема, законопроекти щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні (№1059) та щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню (№1050). Учасники зустрічі також обговорили поданий до парламенту законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення. Прем'єр-міністр і представники банків домовилися спільно працювати над активним запуском програм кредитування малого та середнього бізнесу під заставу землі. Банкіри наголосили на необхідності забезпечення рівнодоступності програм державної підтримки кредитування аграріїв для всіх типів банків, йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, стосовно співпраці України з міжнародними партнерами і донорами, Гончарук сказав: "За нашими відносинами з великими міжнародними партнерами уважно стежать системні великі інвестори. Зараз ми в активній стадії переговорів з МВФ щодо нової програми підтримки. Вже наступного тижня група міністрів вирушає в США для участі в щорічних зборах Світового банку і МВФ та переговорів з Фондом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА