07:17 11.10.2019

ArcelorMittal направив на дивіденди майже 11 млрд грн з прибутку АМКР

2 хв читати
ArcelorMittal направив на дивіденди майже 11 млрд грн з прибутку АМКР

ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська область), мажоритарним акціонером якого є найбільша сталеливарна компанія ArcelorMittal, направить на виплату дивідендів 10 млрд 845 млн 287,730 тис грн, або 2,81 грн на одну просту іменну акцію.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, таке рішення прийняли позачергові загальні збори акціонерів ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", які відбулися 10 жовтня поточного року.

Порядок і терміни виплати дивідендів пізніше визначить наглядова рада компанії. Після цього кошти будуть перераховані акціонерам. При цьому уточнюється, що згідно із законом "Про акціонерні товариства", дивіденди повинні бути виплачені протягом півроку з моменту прийняття рішення зборами акціонерів.

Прес-служба нагадує, що востаннє дивіденди виплачувалися за 2007 рік - ще до кризи 2008-2009 рр. Після цього компанія ArcelorMittal направляла кошти на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестпроектів. Нинішня виплата дивідендів не вплине на виконання інвестиційної програми. В найближчі 5 років у розвиток виробництва інвестують $ 1,8 млрд. З них близько $ 300-350 млн планують вкласти в будівництво фабрики огрудкування. Вона випускатиме котуни, які частково замінять агломерат як сировину для доменних печей. Завдяки цьому підприємство зможе закрити дві зношені аглофабрики і тим самим знизити обсяг викидів на 50-55%, наголошується в прес-релізі.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА