Економіка

Невизначеність з ПриватБанком не закрила двері для нової програми співпраці з МВФ

Питання з ПриватБанком не перешкоджає переговорам з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми співпраці з Україною, заявляє перший заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова.

"Невизначеність подальшої долі ПриватБанку не зачинила двері для домовленостей з МВФ про нову програму співпраці. Діалог з МВФ продовжується і продовжуватиметься - незабаром потужна команда уряду і НБУ поїде до Вашингтона для участі в Щорічних зустрічах МВФ і Світового банку, де відбудеться новий раунд переговорів з Фондом. Нині якраз проходить підготовчий процес до цієї поїздки", - написала Рожкова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

При цьому вона підкреслила, що МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з ПриватБанком і хоче бути впевнений, що ревізії вже реалізованої реформи банківського сектора не буде і гроші платників податків, витрачені на його очищення, будуть повернуті. "А це - і про реформу судів, і про верховенство права, і про повагу до незалежності НБУ приймати рішення щодо банків, необхідні для забезпечення фінансової стабільності", - зазначила перша заступник голови НБУ.

"Що відбудеться далі з ПриватБанком, буде для Фонду (як і для решти світу) показовим свідченням, яке майбутнє чекає Україну при новій владі, - те, де в пріоритеті інтереси звичайних українців, або те, де відстоюються інтереси олігархів", - резюмувала Рожкова.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ