12:49 15.10.2019

Понад половина українців підтримують продовження мораторію на землю - опитування

2 хв читати
Понад половина українців підтримують продовження мораторію на землю - опитування

 Більше ніж половина українців (57,2%) підтримують продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення і вважають, що це питання має вирішуватися на референдумі, свідчать дані опитування, проведеного соціологічного службою Центру Разумкова з 4 до 9 жовтня 2019 року.

Так, більшість громадян України (59,3% респондентів) вважають, що питання введення ринку землі й скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно виносити на всенародний референдум. Чверть населення (24,4%) дотримуються думки, що це питання не слід виносити на референдум, решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Згідно з даними дослідження, 69,1% опитаних взяли б участь у такому референдумі, якби він відбувався найближчої до дати опитування неділі, 16% - не брали би участі, а решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Якби такий референдум відбувся, то абсолютна більшість проголосувала б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення (57,2% всіх опитаних або 64,4% тих, хто взяв би участь у референдумі).

Кожен четвертий із тих, хто взяв би участь у референдумі (25,1%) або 21,5% всіх опитаних проголосували б за введення ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Водночас ставлення міського та сільського населення до впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення значимо не відрізняється: проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення 56,3% міських жителів і 59,2% сільських жителів. Введення ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі підтримали б 21,4% городян і 21,9% сільських жителів, решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Під час дослідження було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА