14:32 15.10.2019

Глави НБУ і Мінфіну відправляються до Вашингтона для переговорів із МВФ і СБ

2 хв читати
Глави НБУ і Мінфіну відправляються до Вашингтона для переговорів із МВФ і СБ

Голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій і міністр фінансів Оксана Маркарова відправляються до Вашингтона на щорічні збори Міжнародного валютного фонду (МФВ) і Світового банку (СБ).

"Українська делегація зустрінеться з представниками МФВ, СБ, міжнародного депозитарію Clearstream, найбільших міжнародних компаній і банків, а також відбудуться двосторонні зустрічі з керівниками інших центробанків", - йдеться в повідомленні НБУ у вівторок.

Згідно з ним, перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова та заступник голови Дмитро Сологуб приєднаються до Смолія 16 жовтня.

У Мінфіні агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що в складі делегації також держуповноважений з питань держборгу Юрій Буца, заступник міністра фінансів Юрій Гелетій.

Центробанк додав, що в рамках зборів представники Нацбанку планують обговорити питання трансформації ринку праці в країнах, що розвиваються, сучасної політики щодо державного боргу, майбутнього світової фінансової системи і "великих даних", а також технологічні аспекти, які дадуть змогу забезпечити більшу включеність громадян до фінансової системи.

Щорічні збори МВФ і Світового банку цього року відбудуться у Вашингтоні з 15 до 20 жовтня.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук допускає досягнення staff level agreement із МВФ за новою програмою в жовтні після переговорів у Вашингтоні.

Україна веде переговори про можливість відкриття нової програми $5-6 млрд. У вересні Україну відвідала місія МВФ, яка згодом повідомила про плани продовжити дискусію протягом найближчих тижнів.

Представники української сторони до початку роботи місії допускали, що вже за її підсумками можна досягти рекомендації про відкриття нової програми. Однак, за даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна", близьких до переговорів, негативний вплив на кінцевий результат справили останні події навколо ПриватБанку (Київ), інформація про можливий компроміс із його екс-акціонерами без належної реакції глави держави, обшуки в банку, а також тиск на керівництво Національного банку країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

НЕФКО та E5P підписали грантові угоди на EUR3,46 млн на проєкти у Вінниці та Чорткові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА