15:54 15.10.2019

Апеляційний суд залишив у силі рішення про припинення провадження у справі про банкрутство "Центренерго"

2 хв читати
Апеляційний суд залишив у силі рішення про припинення провадження у справі про банкрутство "Центренерго"

 Північний апеляційний господарський суд у вівторок відмовив у задоволенні скарг кредиторів ПАТ "Центренерго" (ТОВ "Баланс-Груп" і ТОВ "Транснова") на постанову Господарського суду Києва від 19 серпня 2019 року, якою було припинено процедуру банкрутства генкомпанії.

Як повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат "Баланс-Груп" Інна Корнаухова, кредитори мають намір оскаржити це рішення в Касаційному господарському суді.

"Так, плануємо. Ми хочемо отримати повний текст постанови і на його основі скласти касаційну скаргу", - зазначила адвокат.

Як повідомлялося, провадження у справі про визнання "Центренерго" банкрутом було порушено ще в 2004 році. 19 серпня 2019 року Госпсуд Києва ухвалив рішення задовольнити клопотання Фонду держмайна (ФДМ) і припинити провадження.

ФДМ у жовтні 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Продаж було призначено на 13 грудня 2018 року. Конкурс мав відбутися за наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний. Про намір брати участь у конкурсі заявили шість компаній, зокрема і "Баланс Груп", бенефіціаром якої є підозрюваний у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго" екс-нардеп Дмитро Крючков.

З усіх претендентів документи з фінансовою гарантією, згідно з наявними в агентства "Інтерфакс-Україна" даними, подали лише ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого є Віталій Кропачов, і білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", що належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдеру "Інтерсервіс".

У листопаді 2018 року "Баланс Груп" зажадало через суд виплати "Центренерго" 1 млрд 58,3 млн грн за прострочення грошового зобов'язання.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській і Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА