20:18 15.10.2019

АМКУ за торги "Львіввугілля" оштрафував "Корум" на 53 млн грн і НВК "Гірські машини" на 3,3 млн грн

2 хв читати
АМКУ за торги "Львіввугілля" оштрафував "Корум" на 53 млн грн і НВК "Гірські машини" на 3,3 млн грн

Антимонопольний комітет України встановив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинені ТОВ "Корум України" з групи СКМ Ріната Ахметова і АТ "НВК "Гірські машини" в ході публічних закупівель держпідприємства "Львіввугілля" і оштрафував їх відповідно на 53 млн грн і 3,3 млн грн.

"Справжньої конкуренції на торгах не могло бути, оскільки "Корум України" і "Гірські машини" узгодили свою поведінку, тобто, змовилися", - написав глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook у вівторок увечері.

Він уточнив, торги проходили через систему Prozorro, замовник повинен був отримати врубові машини для добування вугілля (2 процедури) і елеватори та конвеєри (1 торги) - сумарно майже на 330 млн грн.

На думку глави АМКУ, про змову свідчать зв'язаність компаній відносинами контролю через спільних засновників, наявність загальних працівників і уповноважених осіб, надання один одному фінансової допомоги, продаж / придбання товарів один в одного, загальні засоби зв'язку і IP-адреси, а також загальні властивості в файлах і схожість в оформленні документів.

"Наведена сукупність доказів розцінена Антимонопольним комітетом України як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів", - зазначив Терентьєв.

Згідно держреєстру, основним видом діяльності ТОВ "Корум Україна" є оптова торгівля машинами та устаткуванням для добувної промисловості та будівництва. Власник 99% - UMBH Ukrainian Machine Building Limited, а кінцевим бенефіціаром вказано Ріната Ахметова. Ще 1% належить ТОВ "Корум Груп".

Минулого року "Корум Україна" скоротила виручку в 4,5 рази - до 618,47 млн грн, а чистий прибуток - в 82 рази, до 0,07 млн грн.

Кінцевим бенефіціаром АТ "НВК "Гірські машини" (Київ) зі статутним капіталом 6,2 млн грн, основний вид діяльності якого - оптова торгівля машинами та обладнанням, в держреєстрі вказано мешканку Донецька Вікторію Дзюбу.

Підприємство в 2018 році скоротило виручку в 19,6 разів, а його чистий збиток склав 2,36 млн грн проти 17,16 млн грн чистого прибутку роком раніше.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА