22:15 15.10.2019

"Корум Україна" оскаржить у суді рішення АМКУ про штраф в 53 млн грн за торги "Львіввугілля"

2 хв читати
"Корум Україна" оскаржить у суді рішення АМКУ про штраф в 53 млн грн за торги "Львіввугілля"

ТОВ "Корум Україна" з групи СКМ Ріната Ахметова, оштрафоване Антимонопольним комітетом України на 53 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції під час державних закупівель держпідприємства "Львіввугілля", має намір оскаржувати це рішення АМКУ в судовому порядку в рамках встановленого законодавством терміну.

"ТОВ "Корум Україна" заперечує висновки АМКУ і вважає їх такими, що не ґрунтуються на повному і всебічному дослідженні всіх обставин справи. Компанія здійснює свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства", - йдеться в офіційній позиції компанії, переданій агентству "Інтерфакс -Україна "у вівторок увечері.

"Корум Україна" вважає, що встановлені АМКУ факти у своїй сукупності не свідчать про вчинення товариством антиконкурентних узгоджених дій.

"За результатами зазначених у справі торгів, жодних поставок товарів ТОВ "Корум Україна" не здійснювало і не отримало доходів", - йдеться в заяві компанії.

Як повідомлялося, 15 жовтня АМКУ встановив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинені ТОВ "Корум Україна" і АТ "НВК "Гірські машини" під час закупівлі "Львіввугілля" і оштрафував їх відповідно на 53 млн грн і 3,3 млн грн.

"Справжньою конкуренції на торгах не могло бути, оскільки "Корум Україна" і "Гірські машини" узгодили свою поведінку, тобто, змовилися", - написав глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook у вівторок ввечері.

Він уточнив, торги проходили через систему Prozorro, замовник повинен був отримати врубові машини для добування вугілля (2 процедури) і елеватори та конвеєри (1 торги) - сумарно майже на 330 млн грн.

На думку глави АМКУ, про змову свідчать зв'язаність компаній відносинами контролю через спільних засновників, наявність загальних працівників і уповноважених осіб, надання один одному фінансової допомоги, продаж / придбання товарів один в одного, загальні засоби зв'язку і IP-адреси, а також загальні властивості в файлах і схожість в оформленні документів.

Згідно держреєстру, основним видом діяльності ТОВ "Корум Україна" є оптова торгівля машинами та устаткуванням для добувної промисловості та будівництва. Власник 99% - UMBH Ukrainian Machine Building Limited, а кінцевим бенефіціаром вказано Ріната Ахметова. Ще 1% належить ТОВ "Корум Груп".

Минулого року "Корум Україна" скоротила виручку в 4,5 рази - до 618,47 млн грн, а чистий прибуток - в 82 рази, до 0,07 млн грн.

Кінцевим бенефіціаром АТ "НВК "Гірські машини" (Київ) зі статутним капіталом 6,2 млн грн, основний вид діяльності якого - оптова торгівля машинами та устаткуванням, в держреєстрі вказано мешканку Донецька Вікторію Дзюбу.

Підприємство в 2018 році скоротило виручку в 19,6 разів, а його чистий збиток склав 2,36 млн грн проти 17,16 млн грн чистого прибутку роком раніше.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА