18:45 16.10.2019

Уряд доручив "Укрзалізниці", "Укрпошті" і "Нафтогазу" знайти і продати або здати в оренду надлишкове майно

1 хв читати
Уряд доручив "Укрзалізниці", "Укрпошті" і "Нафтогазу" знайти і продати або здати в оренду надлишкове майно

Кабінет Міністрів України від 12 жовтня ухвалив протокольне рішення з оптимізації майна, що перебуває на балансі держави, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з урядовим рішенням, АТ "Укрзалізниця", АТ "Укрпошта" і НАК "Нафтогаз України" мають проаналізувати надлишкові й непрофільні активи, що перебувають на їхніх балансах і на балансах їхніх "дочок", і визначитися щодо доцільності утримання надлишкового майна з урахуванням стратегічних планів розвитку.

"зазначається, що продаж і передання в оренду майна здійснюватиметься на конкурсній основі, за ринковою вартістю із застосуванням електронної системи" ProZorro.Продажі", - зазначено в дорученні уряду.

Згідно з рішенням уряду, центральним органам виконавчої влади доручено проаналізувати наявне на балансі надлишкове державне майно (будівлі, споруди) і визначитися щодо доцільності його подальшого утримання.

У разі якщо утримувати це майно недоцільно, органи влади мають ухвалити рішення про відчуження такого майна відповідно до чинного законодавства.

Спочатку це стосуватиметься збиткових і непрофільних підприємств і майна. Водночас, ухвалюючи рішення щодо об'єктів соціальної та культурної сфери, для кожного з них планується забезпечити індивідуальний підхід, враховуючи думки громад, на території яких ці об'єкти перебувають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА