19:34 16.10.2019

Уряд затвердив порядок встановлення спецумов імпорту харчових продуктів і кормів

1 хв читати
Уряд затвердив порядок встановлення спецумов імпорту харчових продуктів і кормів

Кабінет Міністрів затвердив порядок встановлення спеціальних умов імпорту харчових продуктів і кормів для посилення контролю за їх переміщенням через кордон.

Згідно з оприлюдненою постановою уряду на його сайті від 9 жовтня 2019 року №869, рішення ухвалено з метою охорони території України від занесення особливо небезпечних хвороб тварин насамперед спільних для тварин і людей.

"Цю постанову схвалено в рамках наближення до європейського законодавства. Раніше головний ветеринарний лікар міг безстроково обмежити ввезення продукції. Це був момент для маніпуляції та корупційних зловживань. Тепер ветеринарний інспектор може тимчасово обмежувати ввезення продукції на 72 години як швидке превентивне рішення. Потім відділ оцінки ризиків робить аналіз і в разі необхідності вводиться довгострокове обмеження на ввезення до його зняття", - прокоментував постанову заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

За його словами, фактично змінилася процедура, "тепер рішення ухвалюється на основі експертної оцінки, а не рішення однієї посадової особи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА