21:16 16.10.2019

Зеленський підписав закон про захист бізнесу від неправомірних дій дозвільних органів

2 хв читати
Зеленський підписав закон про захист бізнесу від неправомірних дій дозвільних органів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів" № 165- ІХ, повідомляє сайт глави держави в середу.

"Цей документ передбачає посилення адміністративної відповідальності посадових осіб дозвільних органів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру шляхом внесення змін і доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Так, очікується, що реалізація положень цього закону сприятиме підвищенню рівня дисциплінованості посадових осіб дозвільних органів при здійсненні ними своїх повноважень, враховуючи ризик бути притягнутими до адміністративної відповідальності.

Як повідомлялося, 3 жовтня Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності.

Відповідний законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (№0889) підтримали 299 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Даний закон передбачає збільшення штрафів за порушення до 50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн - ІФ). У нинішній редакції відповідної статті 166-10 Кодексу штрафи становлять 30-50 неоподатковуваних мінімумів.

Прийнятим законом Рада передбачила штрафи в розмірі 100-150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності, якщо ці порушення вчинені протягом року після адміністративного стягнення з порушника за аналогічне порушення. Наразі ці штрафи становлять 50-70 неоподатковуваних мінімумів.

Закон набуває чинності наступного дня після публікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА