10:21 17.10.2019

САП направила до ВАКС справу про заподіяння "Укралізниці" збитків на 39,8 млн грн

2 хв читати
САП направила до ВАКС справу про заподіяння "Укралізниці" збитків на 39,8 млн грн

 

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) справу щодо колишніх чиновників АТ "Укралізниці", обвинувачених у зловживанні службовим становищем на суму майже 40 млн грн.

"САП направлено до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення двох колишніх посадовців філії ПАТ "Укрзалізниця" "Центр забезпечення виробництва" у зловживанні службовим становищем, яке спричинило збитки на загальну суму 39,8 млн грн", - повідомляє прес-служба САП на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, 24 травня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили двом колишнім співробітникам філії "Центр забезпечення виробництва" (ЦЗВ) АТ "Укрзалізниця", які обіймали посади у 2015-2016 рр., про підозру в заподіянні держкомпанії 39,8 млн грн збитків.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на НАБУ, розслідування завершено й направлено до суду. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

За даними слідства, в грудні 2015 року та в березні 2016 року філія ЦЗВ отримала від ТОВ "Вог Аеро Джет" 30 тис. тонн дизельного пального в борг, які мала повернути до 1 березня 2016 року або сплатити штраф розміром 2-2,7 млн грн за кожен день прострочення. Однак повертати борг ЦЗВ почав тільки 29 березня 2016 року, завершивши цей процес у травні.

"Слідство вважає, що чиновники філії свідомо затягнули з погашенням боргу, адже 18 березня 2016 року вже мали укладений контракт на постачання дизпалива. До того ж паливо позичила філії та сама компанія, яка виграла її конкурс із постачання, тому процес погашення міг бути досить швидким. Однак його розпочали лише після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА