13:34 17.10.2019

Україна може отримати фінансову підтримку від СБ на початку 2020 року - Мінфін

2 хв читати
Україна може отримати фінансову підтримку від СБ на початку 2020 року - Мінфін

Україна може отримати фінансову підтримку від Світового банку на початку 2020 року за умови виконання низки заходів, зокрема - проведення приватизації, продовження виваженої фіскальної політики та ефективного управління держборгом, реформи корпоративного управління в держбанках, повідомило Міністерство фінансів за підсумками зустрічі української делегації 16 жовтня з представниками СБ.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Мінфіну, йдеться про виділення багатосекторної позики на політику розвитку (DBL).

"Ці та інші заходи можуть дозволити Україні отримати фінансову підтримку від Світового банку вже на початку 2020 року", - повідомляється у прес-релізі Мінфіну у Facebook у четвер.

Делегація на чолі з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим обговорили урядовий порядок денний із новопризначеним керуючим директором СБ Акселем ван Тротсенбургом і віце-президентом Світового банку з регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером.

Представники Кабінету Міністрів України відзначили плани знизити розмір державного боргу до 55% на кінець 2019 року, а також сформувати наглядові ради в Ощадбанку та Укрексімбанку до кінця цього року.

Крім цього, делегація провела зустріч із Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи ВВ. Сторони обговорили підписання угоди про входження IFC в капітал державного Укргазбанку, яке має відбутися до кінця цього року.

"Обговорили прогрес щодо укладення угоди про входження IFC в капітал Укргазбанку, яку, як очікується, буде підписано до кінця цього року. IFC високо оцінив результати роботи Укргазбанку, який знизив частку NPL до рівня 10%, що стало можливим завдяки успішному впровадженню реформи корпоративного управління", - зазначило міністерство.

Як повідомлялося, Рада директорів Світового банку у 2015 році схвалила виділення Україні другої багатосекторної позики на політику розвитку (DPL-2) в обсязі $500 млн. DPL - це пряма бюджетна підтримка, яка надається безпосередньо уряду України для сприяння реалізації його програми реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА