14:28 17.10.2019

У держбюджеті-2020 прожитковий мінімум має становити не менше ніж 5,6 тис. грн, а мінімальна зарплата не менше ніж 7,3 тис. грн - ФПУ

2 хв читати

Федерація профспілок України наполягає на врахуванні під час доопрацювання проекту державного бюджету на 2020 рік профспілкових пропозицій, серед яких встановлення прожиткового мінімуму не менше ніж 5,6 тис. грн і мінімальної заробітної плати не менше ніж 7,3 тис. грн.

"На жаль, як і в минулі роки, профспілки, як сторона соціального діалогу, були відсторонені від участі у формуванні державного бюджету, право на яке мають відповідно до законодавства та домовленостей за Генеральною угодою, а вчасно направлені пропозиції об'єднань профспілок залишилися неврахованими урядом", - йдеться в заяві ФПУ.

У зв'язку з чим, Федерація профспілок України наполягає на врахуванні під час доопрацювання проекту держбюджету-2020 профспілкових пропозицій, перш за все, про встановлення з 1 січня 2020 року розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розрахованого відповідно до національного законодавства та міжнародних зобов'язань України, на рівні не менше ніж 5 640 грн.

Також серед пропозицій встановлення мінімальної зарплати у розмірі не менше ніж 7 276 грн, а також посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду на рівні фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, ФПУ закликає владу не допустити подальшого поглиблення бідності в Україні через закріплення у держбюджеті України на 2020 рік занижених соціальних стандартів і гарантій, а також обмеження видатків галузям, які визначені пріоритетними, та які важливі для економіки України (освіта, охорона здоров'я, вугільна промисловість).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА