19:17 17.10.2019

Депутати пропонують в проекті держбюджету на 2020 р збільшити надходження від НБУ і приватизації, підвищити витрати на утримання Ради

2 хв читати
Депутати пропонують в проекті держбюджету на 2020 р збільшити надходження від НБУ і приватизації, підвищити витрати на утримання Ради

Народні депутати пропонують у проекті державного бюджету на 2020 рік збільшити доходи держбюджету від приватизації на 8 млрд грн - до 13 млрд грн і підвищити прогноз надходжень від Національного банку України в наступному році на 3,5 млрд грн - до 44,209 млрд грн , свідчить проект відповідної постанови Верховної Ради, оприлюднений на сайті парламенту (№2000-П).

Згідно з документом, бюджетні висновки містять також пропозиції щодо збільшення видатків на утримання Верховної Ради: за програмою "Здійснення законотворчої діяльності ВР" - на 159,37 млн грн, за програмою "Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення роботи ВР" - на 47,843 млн грн, а також майже на 30 млн грн збільшити фінансування газети "Голос України".

Крім цього, народні депутати мають намір рекомендувати Кабінету міністрів унормувати правовий статус криптовалюти, регулювання обігу та оподаткування таких операцій, а також пропонують уряду передбачити в спецфонді держбюджету на 2020 рік прогноз надходжень конфіскованих коштів та коштів від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за корупційні правопорушення.

Проект бюджетних висновків також містить пропозицію встановити нові розміри допомоги при народженні дитини - 100 тис. грн на першу, 200 тис. грн - на другу дитину, 400 тис. грн - на третю і кожну наступну дитину (25% відповідної суми становить одноразова виплата і протягом 36 місяців - залишок рівними частинами).

Водночас проект документа вказує на необхідність фінансового забезпечення постанови Кабінету міністрів від 10 липня 2019 року, яке передбачає підвищення зарплат працівникам сфери освіти.

Раніше повідомлялося, що Рада розгляне проект держбюджету на 2020 рік в першому читанні в п'ятницю, 18 жовтня.

Як зазначили експерти Центру економічної стратегії в аналізі поданого Кабміном проекту бюджету на наступний рік, документ передбачає зниження перерозподілу ВВП через сферу публічних фінансів - видатки зведеного бюджету будуть рости повільніше, ніж ВВП. У процентному співвідношенні до ВВП Кабмін заклав найбільше зростання фінансування громадського порядку, безпеки та судів, зокрема нерозподілені кошти РНБО. За всіма іншими статтями в проекті видатки зведеного бюджету щодо ВВП бюджету знижені.

Одночасно серед основних ризиків для виконання бюджету експерти відзначають великі обсяги погашення боргових зобов'язань протягом року, що вимагає підтримки від міжнародних фінансових організацій та відсутності зовнішніх шоків - політичних і економічних.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА